„Дневник” истражује шта се догађа у ФК Војводина - Лалатовић: Играју само они који то заслуже

На конференцији за медије после победе у Шапцу, Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба фудбалера Војводине, изрекао је, између осталог, и занимљиву реченицу да се нада да је “80 посто управе клуба срећно што смо победили, а 20 посто можда и није”.
Lazetic i Lalatovic
Фото: Никола Лазетић и Ненад Лалатовић, летос на припремама Воше, фото: Дневник

Иако није образложио такво размишљање, одмах је постало јасно да не функционише све међу челним људима у екипи и клубу онако како би се очекивало и како би било нормално у ситуацији кад се Воша налази на другом месту на табели. Покушали смо да истражимо шта се то иза брда ваља, односно које релације су, и између кога, доведене у питање у новосадском клубу. Кренули смо од приче људи који су блиски црвено-белима, а који тврде да је сарадња између тренера Лалатовића и спортског директора Николе Лазетића озбиљно нарушена. Позвали смо Лазетића, али он се, нажалост, није јављао на наш позив, па нисмо могли да чујемо шта на наведене приче има да каже.

Са Ненадом Лалатовићем смо, међутим, лако успоставили контакт.


Отказан дуел с Инђијом

Пошто је у Суперлиги Србије тренутно у току првенствена пауза због обавеза репрезентативних селкција, замисао стручног штаба фудбалера Војводине на челу са Ненадом Лалатовићем, била је да екипа у суботу одигра тренинг утакмицу са Инђијом. Међутим, четворица првотимаца црвено-белих налазе се с репрезентацијама, а још неколицина њих пожалила се на повреде, па је планирани сусрет са суперлигашем из Срема отказан.

Новосађани ће свакодневно тренирати у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” и припремати се за завршетак јесењег дела сезоне. Прва утакмица пред њима је она у којој ће на “Карађорђу” дочекати Напредак, а која се игра у суботу, 23. новембра.


- Не бих да коментаришем то да ли постоји конфликт између спортског директора и мене - рекао је Лалатовић. - Ружно би било да ја причам о његовом раду, нека о томе говоре водећи људи из клуба. Оно што желим да истакнем је да о мом раду сведоче резултати, а они кажу да смо другопласирани тим на табели Суперлиге Србије. Војводина поново постаје хит, а менаyери су, после дужег периода затишја, почели да се интересују за њене играче. Наравно, постоје и појединци у тиму који нису задовољни тиме колико играју, а што им је можда неко обећао. Код мене играју само они који то заслуже. Чврст сам карактер, поштен и частан човек, тренер сам који никада за 11 година, колико се бавим овим послом, није добио отказ. Једини надређени у ФК Војводина ми је председник Војислав Гајић, а у клубу добијам плату, никада нисам узимао проценте и радим само по свом. Наравно, максимално поштујем навијаче који су показали да су уз момке које водим и мене, као и председника, односно директора Душана Бајатовића.

Додатна питања овом стручњаку није требало постављати.

- Најбитније ми је то што екипа има жељене резултате и што се налазимо на јако добром путу да испунимо циљ и поново заиграмо у Европи.  Са своје стране, даћу све од себе да у томе успемо, како ја, тако и моји сарадници Драган Шарац и Видак Братић, а радује ме то што се у нашој свлачионици сада чује песма и што осећам подршку и љубав велике већине играча. Што се спортског директора тиче, ваљда није задовољан тиме што смо другопласирани и што остварујемо оно што смо и обећали. Ја знам да ћу да урадим све што је у мојој моћи да на крају лиге тако и буде, знам који је мој задатак и верујем да ће наша Воша поново да се нађе међу екипама које ће играти у европској конкуренцији - подвукао је Ненад Лалатовић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести