Драма у Крушевцу: ВАР узео, па вратио Сланобарцима бод

КРУШЕВАЦ: Фудбалери Пролетера освојили су бод у Крушевцу после праве драме. Играли су сјајно Сланобарци, водили су имали су игру и још неколико шанси, а онда када се чинило да Крушевљани немају решење како да пробију одбрану гостију, после једног ваздушног дуела када је голман Петрић песницом закачио Мршића судија Ивковић је после консултација са ВАР собом показао на белу тачку.
p
Фото: J. Grlić

Наравно „поклон“ су Крушевљани искористили,а онда у самом финишу у надокнади Пролетер је примио и други погодак, чинило се да је било све регуларно, али је опет ВАР прискочио и због офсајд позиције на почетку акције поништен је аутогол Младеновића.

Првих десетак минута игре Крушевљани су имали лагану инцијативу, али први удатац на гол упутили су фудбалери Пролетера.

Нинковић је са двадесетак метара тукао, али је Васиљевић врховима прстију успео да добро одмерени ударац избаци у корнер. 

Како је утакмица одмицала Сланобарци су играли све боље и успоставили су равнотежу на тереwну, доминирали су на средини терена и онда контрама угрожавали гол Напретка. А домаћи фудбалери су углавном нападали стихијски и без праве идеје.

Када се чинило да ће се први део сусрета завршити без погодака, Пролетер је повео. Погрешили су одбрамбени играчи Напретка.  

Спремо је кратко вратио лопту Мршићу, а брзи Томовић је то искористио, прихватио је лопту и са ивице шеснаестерца снажним ударцем матирао Васиљевића.

На почетку другог дела Сланобарци су имали две колосалне шансе, прво је Младеновић сам неометан са десетак метара шутирао траљаво право у голмана Васиљевића, а мало касније Бранислав Милошевић је искоса с  неколико метара промашио зицер.

Ваља још рећи да је судија Ивковић пропустио да у у 69. минуту покаже на пенал у корист Пролетера, када је Мришић у паду руком  омео изузетно опасан напад Томовића, једноставно ВАР се није огласио.

Г. Ковач

Напредак – Пролетер 1:1 (0:1) 

Фото: J. Grlić

КРУШЕВАЦ: Стадион Младости, гледалаца око 500, судија: Ивковић (Влајковац), стрелци: Мелуновић (из пенала)у 79. за Напредак,  а Томовић у 42. минуту. Жути картони:Ђуричковић,  Крстић (Напредак), Б. Јовановић, Томовић, Марјановић, Петрић (Пролетер).

НАПРЕДАК: Васиљевић 6 С. Јовановић 6, Крекез 7, Дјуричковић 7(Кунић), Мршић6,5(Ђековић), Спремо 6,5, Стевановић 6 (Н. Младеновић), С. Марјановић 6,5, Крстић 6, Ђ. Јовановић 7 (Ђугурдић), Мелуновић 6.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Танасин 6,5, Н. Марјановић 6,5, Андрејевић 7, Митровић 6, Б. Јовановић7 (Којић), Вукасовић 6,5, Б. Милошевић 6,5(Дундјерски), Томовић 7(Ј. Илић), Нинковић 7(Стојановић) В. Младеновић 6 (Калуђеровић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести