Ђукић: Партизан је фаворит против Рудара

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић преузео је улогу фаворита против црногорског Рудара, али упозорио да његова екипа на терену то мора да потврди и прође у друго колу квалификација за Лигу Европе.
д
Фото: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

"Рудар је екипа са наших простора неће бити лако, исти је менталитет. Они су тврди и незгодни, а ми смо фаворити на папиру и покусацемо да прођемо даље. Партизану треба Лига Европе због промоције клуба, вредности играча и финансијске ињекција. Не знам какви су услови у Црној Гори, прилагодићемо се јер нам је битан пролаз", рекао је Ђукић новинарима у СЦ Телеоптик.

Како је додао, у припреми тог дуела црно-белима ће помоћи бивши фудбалер Андрија Делибашића, који је до скоро био помоћни тренер Ðукићу.

Ђукић је анализирао последња појачања Партизана, нападаче Рикарда Гомеша и Немању Николића, али и потврдио да је близу трансфера шпанског дефанзивца Марка Валијентеа.

"Гомеш и Николић могу да донесу ефикасност, они су гол-играчи. Поред тога, Николић је разноврстан, може да игра и између линија средине и нападу. Валијенте? Спанац је близу доласка, али не бих пуно причао док се не заврши посао", рекао је Ðукић и додао да најскупље појачање у историји Партизана Сејдуба Сума добро ради и да ће покушати да га искористи.

Први меч између Рудара и Партизана игра се у Пљевљима 12. јула, док је реванш седам дана касније.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести