Ђуричић и Гудељ: Ако су могли Саудијци, можемо и ми

ДОХА: „Утакмица између Аргентине и Саудијске Арабије показала је зашто је фудбал леп, да су сензације могуће и даје нам додатну врсту самопоуздања пред Бразил”, поручили су српски фудбалски репрезентативци Филип Ђуричић и Немања Гудељ.
ФСС/Филип Ђуричић и Немања Гудељ
Фото: ФСС/Филип Ђуричић и Немања Гудељ

"Видели смо да је све могуће, Саудијска Арабија је победила Аргентину, али ће наша утакмица против Бразила сигурно да буде другачија. Као и увек фокус је нашој игри, као и досад, битно је да верујемо у себе и своје квалитете", рекао је Ђуричић на конференцији за медије у Дохи.

Гудељ се надовезао на Ђуричићеве речи и додао да је атмосфера у екипи сјајна, као и да су велика очекивања од нације додатни мотив.

"Сами смо заслужили велика очекивања кроз квалификације и сада је нама да та велика очекивања оправдамо", истакао је Гудељ.

На питање да ли су бразилски бекови Данило и Алекс Сандро "слабе тачке" Ђуричић се насмејао и рекао:

"Слабе тачке фудбалери Јувентуса? Сигуран сам да Бразил има мане, али не бих да их откривам".

Али, открио је да је меч против Бразила остварење дечацког сна, с обзиром на то да му је у Катару, баш као и Гудељу, први Мундијал у каријери.

"Као дечак испред зграде сам играо фудбал и сањао финале Светског првенства против Бразила. Епилог сигурно претпостављате, а волео бих да сада буде исти", рекао је Ђуричић.

Гудељ је нагласио да притисак о коме се стално прича не представља проблем и додао да је најважније да су сви спремни.

"Једва чекамо утакмицу, небитно је ко ће играти, тим је изнад сваког од нас и спремно дочекујемо меч", истакао је Гудељ.

Утакмица између Бразила и Србије игра се у четвртак од 20 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести