Душан Стевановић, нови фудбалер Војводине: У великом клубу и захтеви су велики

МАРИБОР: Нови фудбалер Војводине Душан Стевановић водиће рачуна о централном делу одбрамбеног бедема у новој сезони.
dusan stevanovic vosa
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Доскорашњи капитен Радника из Сурдулице прихватио је позив тренера Славољуба Ђорђевића и спортског директора Љубише Дунђерског да дође у Нови Сад. Душан је рођени Нишлија и задовољан  је због чињенице да ће у наредном периоду носити црвено-бели дрес Воше.

- Част ми је и задовољство што сам дошао у овако велики клуб, што Војводина сигурно јесте. Потрудићу се да оправдам поверење људи који су ме ангажовали, самим тим и да пружам игре на нивоу оних  које велика и богата традиција, реноме и значај мог новог клуба захтевају од мене. То ће, убеђен сам, донети и одговарајуће резултате, како мени, тако и Војводини – рекао је Стевановић.

Да ли сте  се упознали са саиграчима?

- Доста играча из прошле сезоне је отишло овог лета, али познајем, ипак, неколицину њих. С осталима се упознајем у ходу и ту не би смело да буде баш никаквих проблема.

Шта очекујете  у новој сезони?

- Имамо велике амбиције, уверио сам се да је тим добар и веома важно је то што се јако квалитетно тренира, па верујем да ћемо почетак сезоне да дочекамо максимално спремни. Очекујем да ћемо остварити запажене резултате у квалфикацијама за Лигу конференције  и да ћемо у Суперлиги остварити пласман у врху табеле.


Прошла сезона као замајац

Неће вам бити лако да наследите у игри репрезентативца БиХ Синишу Саничанина?

- Саничанин је одличан фудбалер, али верујем да могу да наставим тамо где је он стао. Иза мене је остала најбоља сезона у каријери, тренер Ђорђевић ми је у томе заиста много помогао и на томе сам му захвалан. Верујем да ће ми сезона иза мене бити замајац и за наредну – нада се новајлија у редовима Воше.


Да ли очекујете да начините  корак унапред и још чвршће се позиционирате у српском фудбалу?

- Срећан сам што ћу и у новој сезони сарађивати с тренером Ђорђевићем, јер знам да је реч о стручњаку који увек има велике амбиције. Очекујем и да нам то донесе пуно успеха у свим такмичењима у којима ћемо играти, а то би, опет, значило да верујем и да на личном плану могу да начиним искорак у каријери.

Иако сте рођени Нишлија, никада нисте играли у екипи Радничког?

- Нисам никада обукао дрес клуба из родног града, али се надам и верујем да ћу једног дана ипак да заиграм за „Реал с Нишаве“.

л Војводина у  у првом првенственом колу кол гостује Звезди, потом на „Карађорђе“  госте долази Партизан, а онда иде у Лучане?

- Чињеница је да смо добили веома тежак жреб, али шта да се ту ради. Идемо корак по корак и може све то да испадне како треба, онако како ми то желимо. Атмосфера на припремама у Марибору је изузетна, одлично радимо и све то ми улива веру у то да ће ефекти на крају да буду и више него прави и да ћемо успети да испунимо планове које имамо. Поновићу, Војводину видим у врху табеле домаћег првенства и надам се да ћемо успети да освојимо и неки трофеј – најавио  је Душан Стевановић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести