ЕП у футсалу: Срећа није била савезник „орловима”

Футсал репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства, које се одржава у Љубљани. „Орлови" су после жестоке борбе поклекли од селекције Казахстана.
Futsaleri Srbije i Kazahstana odigrali su veoma dobru utakmicu Foto: FoNet
Фото: Футсалери Србије и Казахстана одиграли су веома добру утакмицу Фото: ФоНет

Била је то сјајна утакмица два равноправна ривала. Иако су у већем делу наши футсалери доминирали, само једном су успели да савладају голмана Игиту, једноставно срећа није биа на њиховој страни.  Рајчевић је чак два пута погодио стативу ,а у другом делу,  када се ломио резултат, и шут Коцића је завршио на оквиру гола.                 

Казахстанци су најбољег играча имали у одличном Дагласу Жуниору, уз њега и сјајног голмана Игиту, који је активно учествовао и у игри као пети играч. наши су боље отворили меч, већ у другом минута Рајчевић је са петанестак метара уздрмао стативу, мало  затим, после прекршаја, исти играч је чак три пута тукао ка голу ривала, али није имао среће да постигне гол. А онда су Казхстанци преузели инцијативу, прво је  Оразов опробао шут, Аксентијевић је био на месту, да би мало затим повели. Даглас Жуниор је извео слободан ударац,  Аксентијевић је успео да одбије лопту, али право на ноге Жаманкулову, који је са десетак метара погодио мрежу. После примљеног гола, наши су кренули нешто отвореније према голу Игите, прво је Томић имао прилику, потом је Рајчевић још једном из даљине погодио стативу,а у финишу првог дела опет су Казахстанци били бољи, погодили су пречку.

Слика на терену се није много променила ни у наставку игре, после грешке Коцића Казахстанци су постигли и други погодак. наши су тада у потпуности преузели игру, кружили су око гола Игите, покушавали шутевима из даљине, али се увек неко из одбране Казахстанаца испречио на њеном путу, а најчешће је то био је Игита . Тек у финишу успели смо да смањимо резултат, Рајчевић је са осам метара погодио мрежу.  У последњих неколико минута одвијала се права драма на терену, били смо близу изједначења, али је погрешио Коцић и Жулио Цезар је само 23 секунде пре краја решио све дилеме око победника, са десетак метара погодио је празан гол.  Иако су испали, футсал репрезентатици Србије нису разочарали, играли су срчано, борбено, али им је заиста фалила и срећа.

Г. Ковач

Србија – Казахстан 1:3 (0:1)

ЉУБЉАНА: Арена Стожице, гледалаца 5.246, судије: Четин (Турска), Биркет (Енглеска) и Кадиков (Русија). Стрелци:  Рајчевић у 36. за Србију, а  Жаманкулов у 7, Тајнан у 23. и Даглас у 40. минуту   за Казахстан. Гомилање прекршаја- прво полувреме: Србија 5, Казахстан 3, друго полувреме: Србија 2, Казахстан  3.

СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Коцић, Симић, Рајчевић, Момчиловић, Вулић, Матијевић, Ракић,  Милосавац, Рамић, Томић, Станковић, Радовановиц.

КАЗАХСТАН: Игита, Довган, Јесенаманов. Жуниор, Нургозин, Шамро, Тајнан, Жаманкулов, Сулејменов, Першин, Таку, Турсагулов, Оразов. 

 

Четвртфинале

Србија – Казахстан 1:3 (0:1)

Словенија – Русија (--)

Уторак

Португал – Азербајyан (18)

Украјина – Шпанија (21) 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести