Епилог прволигашког дербија: Новосађани већ окренути ка Инђији

С нестрпљењем је очекиван прволигашки дерби 27. кола, у којем су мегдан поделили лидер Младост ГАТ и Јавор. Испуњене трибине на ГАТ арени и прелеп, прави пролећни дан, погодовали су добром фудбалу и права је штета што се мреже ни на једној страни нису тресле.
С. Шушњевић/ Кахриман сјајно интервенише испред Савковића и Видакова
Фото: С. Шушњевић/ Кахриман сјајно интервенише испред Савковића и Видакова

У сусрету који је, нарочито у других 45 минута, обиловао јаким дуелима, тактичком борбом и, иако не бројним, добрим приликама испред оба гола, на крају је семафор показао резултат 0:0.

- Очекивана је била тврда утакмица и показало се да је то било с разлогом - истакао је тренер Новосађана Љубомир Ристовски. - Играле су две екипе из врха табеле и претпоставили смо такав развој ситуације. У наставку сусрета игра се мало отворила, а ми смо створили две-три стопостотне шансе из којих, на нашу жалост, нисмо успели да постигнемо гол. Противник је константно претио, и нормално је да Јавор то чини, јер је једна од најбољих екипа у овој конкуренцији. Остаје нам да жалимо због два бода која смо испустили, али и да се одмах окренемо новом дербију, који у недељу играмо у Инђији.

Имали су Новосађани две велике прилике преко Милета Савковића и Николе Поповића, али је сјајни голман, некадашњи репрезентативац наше земље Дамир Кахриман, показао да је и у 38. години чувар мреже највише вредности.

- Оба тима су, због великог улога који је сусрет имао, превасходно водила рачуна о свом голу - нагласио је тренер Јавор Матиса Игор Бонyулић. - То се посебно односило на нас, јер, да је домаћин победио, побегао би нам за читавих 12 бодова на табели. У првом делу можда смо за нијансу били бољи ривал, а у наставку су Новосађани имали прилике које нису искористили. Амбијент и време били су на страни фудбала и чини ми се да је публика имала шта да види.

Јуче је новосадски прволигаш већ почео с припремама за дуел у Инђији. Младост ГАТ све више показује и доказује да с правом претендује на улазак у Суперлигу, а управо дуел у Срему могао би да на то путу има изузетно велики значај. Јесенас су Инђијци победили у Челареву (3:2), а сада ће чета тренера Ристовског имати прилику за реванш и потврду тога да је сазрела за остварење највишег циља. Сусрет у Инђији на програму је у недељу, од 16 часова.

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести