Без казне за Домагоја Виду, ФИФА га само опоменула

Домагој Вида ипак неће бити теже кажњен због видео поруке коју заједно с Огњеном Вукојевићем, снимио након победе над Русијом. Хрватски ногометни савез је потврдио да је Вида добио само опомену и неће бити кажњен због поруке.
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Наиме, Међународна фудбалска федерација (ФИФА) саопштила је данас да је покренула истрагу о видео снимку, на којем хрватски репрезентативац Домагој Вида узвикује “Слава Украјини”, после победе над Русијом у четвртфиналу Светског првенства у Сочију.

На снимку се види како Домагој Вида узвикује “Слава Украјини”, а потом бивши хрватски репрезентативац Огњен Вукојевић додаје “победа је за Динамо и Украјину”, подсећа АП. 

Ту вест је за амерички ЕСПН потврдио извор из ФИФА наводећи да “траје прикупљање свих релевантних информација и доказа везаних за догадаје с те утакмице те да до завршетка тог процеса није могуће давати било какве коментаре”.


Вида: Ово је била шала

"Ово је победа за Хрватску. Нема политике. У Украјини имам пријатеље откако сам играо у Динаму. Не знам због чега то Руси не схватају. Ја волим руски народ, ово је била шала", рекао је Вида

 


Вида и Вукојевић играли су заједно у украјинском клубу Динамо из Кијева, подсећа АП. Вида је за руски лист Спорт Експрес рекао да је снимак требало да буде лична порука. 

Фудбалска репрезентација Хрватске победила је Русију после пенала 4:3 (2:2) и пласирала се у полуфинале Светског првенства у Русији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести