ФК ВОЈВОДИНА Младићи суморну слику учинили за нијансу лепшом

Спуштена је завеса на фудбалску сезону у Суперлиги, у којој је Војводина остала далеко од жељеног резултата, на крају је заузела седмо место у плеј-офу.
Radovan Krivokapić/ J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Радован Кривокапић

Пред почетак првенства Новосађани су планирали пласман у Европу, али се то показало као нереална амбиција.  Стварност је донела такмичарску годину у којој су доживели чак 16 пораза у 37 дуела, уз веома слабу гол разлику - 27:43. Уосталом, на једвите јаде обезбедили су учешће у плеј-офу, током сезоне променили су тројицу шефова стручног штаба и, када се све сабере, играли фудбал испод нивоа традиције славног клуба.

Уследиће датаљна анализа сезоне, али оно што је јасно као дан јесте да навијачи немају готово никаквог разлога за задовољство. Тек у самом финишу, у доигравању, тренер Радован Кривокапић храбро је у ватру убацио свеже снаге и њихов учинак, а ту говоримо о Дејану Зукићу (18), Михајлу Нешковићу (19), пред сам крај и Мирку Топићу (18), Драгољубу Савићу (18), Андреју Јаковљевићу (19) и Марку Бјековићу (19), обојио је суморну слику за нијансу ведријим тоновима.


Учинак тројице тренера

У првих седам кола Војводину је водио Александар Веселиновић, који је остварио скор од по две победе и пораза, уз три ремија. Потом је место шефа струке преузео Драгомир Окука, који је екипу водио у 11 сусрета, забележивши четири победе, два нерешена исхода и пет пораза. По његовом одласку, на чело тима стигао је Окукин дотадашњи помоћник Радован Кривокапић. Некадашњи првотимац Воше водио је тим до краја шампионата и у 19 утакмица остварио скор од четири победе, шест ремија и девет пораза.


- Са Чукаричким смо одиграли можда и најбољу утакмицу - рекао је Кривокапић. - Иако смо у постави имали доста веома младих играча, од којих су неки дебитовали, успели смо да изненадимо ривала, што су нам људи из табора домаћина и признали. Имали смо пуно лепих  приликаза гол, голман Стевановић је зауставио неке веома тешке шутеве и на крају смо морали да се задовољимо бодом. Желели смо победом да завршимо сезону, али нисам незадовољан  бодом. После сусрета сам распустио првотимце и они  ће на одмору бити до 10. јуна. Играчи су добили програм рада током тих двадесетак дана одмора, а видећемо шта ће се у клубу дешавати до почетка припрема. Ових дана поднећу извештај о учињеном током сезоне, све остало је на клупским челницима.


Зукић: Награда за труд

Од пре две недеље првотимац Војводине Дејан Зукић ушао је у свет пунолетних, а у утакмици са Чукаричким први пут се уписао међу стрелце у сениорском фудбалу. Сјајно је у 26. минуту испратио центаршут Милана Лазаревића и главом закуцао лопту иза леђа голмана Стевановића.

- То ми је награда за све оно што сам учинио у последње време. Уложио сам, заједно са саиграчима, велики труд да почнемо да пружамо боље партије и права је штета што је дошао крај првенства. Мало ћу се одморити, а онда почињу припреме, где ћу, као и моји вршњаци, имати много веће обавезе него док сам био члан омладинског тима – рекао је Зукић.


Кривокапић је направио и оквирни план припрема.

- Прозивка је заказана за 10. јун, лекарски прегледи уследиће током прва три дана, а 17. јуна требали би да одемо на десетодневне припреме на Златибор. Потом бисмо се вратили на два-три дана у Нови Сад, а онда би, по мом плану, уследио одлазак у Словенију, поново на десетак дана, где бисмо тренирали и играли утакмице.


Воша седма, Пролетер осми

Већина медија објавила је коначну табелу плеј-офа Суперлиге на којој је Војводина заузела осмо место. На званичном сајту Суперлиге, међутим, та грешка је исправљена, јер је Војводина после 30. кола имала бод више од градског ривала Пролетера, па јој је, због идентичног броја бодова после доигравања, на крају припала седма позиција, а тиму са Слане баре осмо место.


Сада су, дакле, на потезу клупски руководиоци Јавност од њих очекује брзу реакцију, заказивање Скупштине клуба и јасно формулисање плана за наредну сезону и будућност уопште. Година каква је остала иза црвено-белих јесте за заборав, али никако не смеју да се понављају грешке које су довеле клуб до тога да је стрепео за пласман у плеј-оф и да је имао изузетно слабу посећеност када је био домаћин. Уз то, порази од 0:5, доживљени у дуелима са Напретком у Крушевцу и Црвеном звездом на “Карађорђу”, уз све остале неуспехе којих је било пуно, треба да послуже као озбиљна опомена и да се учини све како се сличне ситуације не би понављале. Све то је пред  клупским руководиоцима, а може да радује чињеница да су интерес за укупно стање у Војводини показали градоначлник Новог Сада Милош Вучевић и релеватни људи из Града и Покрајине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести