ФС тзв. Косова тражи од ФИФА казну за ФС Србије због Пиксија

ПРИШТИНА: Фудбалски савез такозваног Косова (ФФК) саопштио је данас да је поднео жалбу Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због наводних "тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије'' Драгана Стојковића и "расистичких поступака српских навијача" на утакмици трећег кола групе Г на Светском првенству у Катару између Србије и Швајцарске.
2
Фото: AP Photo/Petr David Josek

У саопштењу ФФК се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали светски медији.

"ФФК је поднео жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФК захтева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догађаја као што је СП", наводи се, између осталог, у саопштењу ФФК.

ФФК подсећа да је недавно поднео жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Косова и Метохије у бојама српске заставе са натписом "Нема предаје".

Швајцарска је победила 3:2 и изборила пласман у осмину финала СП.

Фудбалски репрезентативци Швајцарске Ђердан Шаћири и Гранит Џака су неколико пута током меча провоцирали српске играче.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести