Фудбал-вести: Гвардиола мења тим, остаје ли Коларов?

Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола најавио је на лето реконструкцију играчког кадра, пре свега у одбрани, па остаје питање каква ће судбина бити српског репрезентативца Александра Коларова.
Fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

Шпанац жели да на крају сезоне у договору са директором Чикијем Бегиристајном и председником Калдоном ал-Мубараком направи одређене промене и направи тим способан да нападне трофеје Премијер лиге и Лиге шампиона.

"Сваки клуб жели да напредује, то је морање. Наравно да су промене неопходне и разговараћемо о њима. Све зависи од игара играча до краја сезоне, сами одлучују о себи на терену", рекао је Гвардиола, а преноси Скај Спорт.

Чак седморици фудбалера Ситија истичу уговори на лето - Јаји Туреу, Паблу Забалети, Вилију Кабаљеру, Гаелу Клишију и Хесусу Навасу и они ће највероватније напустити Етихад.

Како пишу британски медији, под упитником за наредну сезону су често повређени капитен Венсан Компани и први стрелац Серхио Агуеро, али и Коларов који је у последње време изгубио место у стартној постави.

Гвардиолин план је да се појача са два бека, једним штопером и голманом, незадовољан учинком дефанзивног дела тима, а Коларов је често ове сезоне играо на позицији централног у одбрани са чиме се сусретао први пут у каријери.

Шапекоенсе победио Атлетико у "Мечу захвалности" Суперкупа

Фудбалери Шапекоенсеа победили су Атлетико Насионал 2:1 у првој утакмици Суперкупа Јужне Америке, која је протекла у обележавању авионске несреће бразилског клуба баш на путу ка Медељину против истог ривала.

Дуел најављен као "Меч захвалности" заустављен је у 71. минуту, идентичном броју погинулих у паду авиона, а потом су навијачи на целом стадиону аплаудирали 60 секунди.

Утакмица је протекла у пријатељској атмосфери, чак су домаће присталице поздравиле изједначујући гол гостујућег фудбалера Макнелија Тореса у 59, док за Шапекоенсе погађали Реиналдо у 24. из пенала и Луиз Отавио у 74. минуту.

Реванш је на програму 10. маја у Медељину.

Подсетимо, Атлетико Насионал је после несреће поднео захтев да се Шапекоенсеу додели трофеј Судамерикана, што је на крају прихваћено.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести