Фудбалер Војводине Бојан Матић с нестрпљењем очекује дуел с Партизаном

Још два кола остала су до завршетка првенства у фудбалској Суперлиги.
Bojan Matic2
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Војводине ће прво угостити Партизан, а у последњој рунди гостоваће код Чукаричког. Пре нешто више од месец дана, на “Карађорђу”, Воша је победила црно - беле (3:2) и обезбедили учешће у плеј-офу, па црвено-бели прижељкују исти епилог и у суботњој утакмици, охрабрени ремијем у Нишу (0:0).

„Нисам играо у Нишу због лакше повреде припоја мишића, али бићу спреман за дуел с Партизаном“, рекао је Бојан Матић, двоструки стрелац у претходном мечу с црно-белима.

„Утакмица у Нишу, убеђен сам, показала је да излазимо из кризе и да имамо квалитет и снагу за оставривање много бољих резултата од оних које смо остварили у досадашњем току доигравања. Прижељкујем леп амбијент у суботу, велики број гледалаца и добру утакмицу на растанку од наших навијача. И, наравно, надам се да можемо да још једном победимо великог ривала.“


Размишљам само о Воши

Питали смо Бојана Матића какве планове има за наставак каријере.

„Искрено, у овом тренутку размишљам једино о Воши, односно о наша два предстојећа сусрета с Партизаном и Чукаричким. Уговором сам везан за новосадски клуб и немам неку посебну жељу да мењам средину. То би једино могло да се догоди уколико стигне добра понуда која би задовољила и Војводину и мене“, казао је снажни нападач. 


За Новосађане предстојећи дерби неће имати никакав резултатски императив и моћи ће да играју без оптерећења.

„Мислим да ће и Партизан бити у сличној ситуацији, јер је практично обезбедио играње у Европи. Сходно томе, и наш ривал биће у прилици да игра без императива, што, барем у најави, гарантује добру и заниљмиву представу. Наша је жеља да прикажемо добар фудбал и да освојимо сва три бода, иако се противнику какав је Партизан никада не прети. Осим Граовца који неће моћи да наступи због жутих картона, сви играчи биће на располагању тренеру Кривокапићу, па ћемо бити у прилици да на терен изађемо с тренутно најбољим тимом.“

У недавном дуелу ове две екипе Бојан Матић је постигао два гола и асистирао Николи Гајићу код постизања трећег.

„Не бих имао ништа против да се сличан сценарио понови и у суботу. Ипак, није битно то ко ће да буде стрелац, важно је да створимо услове да победимо и тако се на најлепши начин опростимо од наше публике“, поручио је Матић.

Утакмица Војводина - Партизан игра се у суботу, од 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести