Фудбалере Пролетера ће и у новом првенству предводити искусни капитен Синиша Бабић

Вратили су се фудбалери Пролетера са двонедељних припрема на Златибору са пуно позитивне енергије, коју није умањила ни тренутно лоша здравствена ситуација изазвана короном и новоуведене рестриктивне мере.
Sinisa Babic
Фото: Синиша Бабић, фото: Ј. Грлић

На планинској лепотици успешно је припреме одрадио и капитен Синиша Бабић, коме је уговор истекао, али ће остати у редовима Сланобараца.

- Утакмицом са Црвеном звездом истекао ми је уговор са Пролетером, логично је било да са челницима клуба седнем за преговарачки сто и да потражимо обострано најбоље решење. Увек је обострано поверење било на високом нивоу, управа је била изузетно коректна, остајем, а одлазак је могућ само у случају изузетно повољне понуде  из иностранства – каже поуздани универзалац Синиша Бабић.

Може се рећи да је Бабић (29) приликом првог одласка из Пролетера направио успешну каријеру у Србији и иностранству.

- После Војводине, Пролетер ми је био одскочна даска у каријери. Наставио сам је у грчкој Лариси, доградио у Радничком из Ниша, са којим сам играо утакмице за Лигу Европе. По истеку уговора са Нишлијама  стигао је позив из Пролетера и ево већ неко време заједничким снагама исписујемо најлепше странице клупске историје.

Екипи са  Слане баре  биће овотрећа сезона у елитном рангу такмичења.

- Обавеза свих нас у клубу је да у новој сезони потврдимо солидан рејтинг стечен у предходне две,да покушамо да се домогне места међу најбољих осам екипа и тиме поновимо историјски успех из дебитантске сезоне. За такав  резултат постоји и те како добра подлога: успешно одрађене припреме, агилна управа, амбициозни стручни штаб и обећавајући играчки кадар сачињен од искуства и младости, појашњава Бабић уз Јовановића, Андрејевића и голмана Петрића играч са великим интернационалним искуством.

За екипу Пролетера прелазни рок  тек се захуктава, стигло је доста младих играча жељних доказивања.

- По тренутној ситуацији имаћемо једну од најмлађих екипа у лиги. Већина пристиглих момака, а и оних иза којих је успешна суперлигашка сезона, својски се трудила да се кроз тренинге и утакмице наметне и буде део лепе приче. Припремне утакмице показале су да смо

на правом путу да до старта првенства форму подигнемо најжељени ниво и на најбољи могући мачин искористимо условно речено  нешто повољнији распоред у прва три кола, да освојимо што више бодова и тиме стекнемо самопоуздање.

После два дана одмора Пролетер настваља са припремама.

- Ако нам ова тренутно лоша здравствена ситуација дозволи одигравање утакмица биће добро. Но, сумњам да ће се то десити, како ствари стоје поново ћемо радити по групама. Морамо да се чувамо, да се стриктно придржавамо заштитних мера и да верујемо да ће ова невоља проћи – казао је капитен Пролетера Синиша Бабић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести