Фудбалери Бечеја почели припреме за наставак првенства

Заскакутала је лопта крај Тисе. Прволигаш ОФК Бечеј 1918 почео је припреме за наставак првентствене трке.
becej pripreme
Фото: Dnevnik.rs

Временски услови су се побољшали, снег је нестао са помоћног терена, а сунце је, истина зубато, обасјало играче и стручни штаб. Даће Бог, приметили су малобројни навијачи, обасјаће их и када почну битке за бодове.

Здравље и спортску срећу пожелели су им председник клуба Драган Кнежев, његов заменик Предраг Ђорђевић, спортски директор Дејан Станојев, шеф стручног штаба Душан Бајић и његови сарадници.

„Спортска среће у наставку првенствене трке биће вам више него потребна“, алудира први човек клуба Драган Кнежев на бројне промашаје у јесењој полусезони.

„Очекујем озбиљност и на тренинзима и на утакмицама. Само тако можемо да остваримо зацртани циљ. Он је, мада смо мало заостали, осмо место и пласман у плеј-оф, чиме бисмо остварили првенствени задатак, а то је опстанак у прволигашком друштву. Не буде ли тако, биће нам теже да испунимо план, али верујем да ћемо га заједничким радом постићи.“

Марјан Цветковић и Стефан Цвијић су напустили клуб, а појавили су се и неки нови играчи. Међутим, играчки погон ће бити у ходу комплетиран.

„Голгетер Младен Ковачевић биће одсутан девет дана. Отпутовао је у Кину на пробу у један друголигапки клуб. Задовољи ли, пошто имамо уговор на две године, направићемо одличан пословни потез, али ћемо играчки знатно бити ослабљени. Од ситуације око његовог статуса зависи хоћемо ли ангажовати нападача или играче на другим позицијама. За сада је сигурно да ће на позајмицу од шест месеци бити дефанзивни везиста Александар Мирков из Војводине, коме неће бити проблем око адаптирања, јер је до летос био наш члан. Стигао је и Новопазарац Мехмед Авдић, који је јесенас играо у у шпанској другој лиги, на проби су штопер и везиста Урош Вукашиновић из ИМТ-а и Никола Унковић из Степојевца. У преговорима смо с искусним суперлигашким штопером, али његов ангажман зависи од разговора око одласка у иностранство“, надовезао се спортски директор Дејан Станојев.

Стручни штаб, на челу с Душаном Бајићем, је појачан, јер ће бригу око физичке припреме водити млади тренер специјалиста за ову област Марко Бојаyија. Прозивци је, поред асистента Далибора Новчића и тренера голмана Милоша Андрића, присуствовао и други тренер с потребном лиценцом Дамир Дакић, који ће, зависно од потребе, бити ангажован током припрема. Изостао је једино помало већ заборављени Бранко Савић, који је после 15. кола поднео оставку на место шефа струке, али је и даље плаћени тренер у клубу. Очекивало се, пошто се одмори, да ће се прикључити раду са екипом у својству тренера, али га није било на терену. Ко зна, можда ће се, ипак, прикључити.

„Врло је битно да од старта припрема створимо повољну атмосферу унутар екипе, да максимално ангажовано радимо од првог дана. Енергија мора да нас краси. Морамо водити рачуна и о времену између тренинга, поготово када имамо два тренинга на дан, а они ће бити већ у четвртак и петак, а наредне недеље ћемо четири пута радити пре и по подне. Заказали смо осам контролних утакмица, а прва је после двонедељног рада, 26. јануара против српсколигаша Цемента из Беочина. Сви играчи ће добити прилику да покажу колико могу у датом тренутку. Крајњи циљ нам је опстанак у прволигашком друштву, а ако се укаже шанса да урадимо нешто више, нећемо је испустити“, најавио је шеф стручног штаба Душан Бајић.

После обраћања у клупским просторијама, играчи су истрчали на терен, добро се загрејали и онда су добили лопте у посед и растрчалисе по терену.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести