Прва лига Србије: У комшијском дербију између Бечеја и ТСЦ-а  мреже мировале

Комшијски прволигашки дерби завршен је без голова, али за бечејске прилике бројни гледаоци нису остали ускраћени за сасвим солидан, пре свега борбен фудбал.
derbi tisa
Фото: Дуел Бечеја и ТСЦ-а, фото: Дневник (В. Јанков)

Поготово је изједначена игра била у првом полувремену, када су Бечејци у два наврата, шутевима Рахића у 11. и Лазића у 36. минуту, припретили са дистанце. Гости су у финишу првог дела показали зашто су у врху табеле. Прво је Силађи покушао из окрета са осам метара у 37. минуту и Живков одбранио, у следећем минуту је Милићевић завршио контранапад шутем са двадесетак метара крај гола. У 44. минуту Силађи није искористио најстрожу казну. Нехотично играње руком у свом казненом простору капитена Бечејаца Станојева судија Илија Брдар је санкционисао најстрожом казном, а Силађијев шут са беле тачке прозрео је голман Марко Живков.

У наставку су Бечејци први припретили у 54. минуту, али је снажан шут Мандића голман Филиповић избио у корнер и то је била његова једина интервенција на утакмици. Довољан податак да буде јасно да су гости у наставку били бољи, а што Милисављевић у 63, Галић у 76, Арсенијевић у 86. и Галић у надокнади нису постигли голове, кривац је чувар мреже Бечејаца Живков, који је увек био на месту. Поготово у надокнади времена, када је Галић са пар метара главом шутирао, а он крајњим напором зауставио лопту готово  на гол линији.

Ваља истаћи да је актерима и терен био препрека да пруже више,  а судећи према виђеном подела плена је најреалнији исход утакмице.                                    

В. Јанков

ОФК Бечеј 1918 – ТСЦ    0:0

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 700. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Жити картони: Станојев, Цветковић, Рахић, Ковачевић (ОФК Бечеј 1918), Поњевић, Милисављевић (ТСЦ).

ОФК БЕЧЕЈ1918: Живков 8,5, Мандић 7, Станојев 7, Цветковић 7, Краговић 7, Томчић 7,5, Дабижљевић 6,5, Рахић 6,5 (од 82. Радић -), Лазић 6,5, Дражић 6,5 (од 78. Ердељан -), Ковачевић 7,5.

ТСЦ: Филиповић -, Свитић 7, Поњевић 7, Скопљак 7,5, Бабић 7, Томановић 7,5, Шинковић 7 (од 79. Лалић -), Милићевић 7, Силађи 6, Милисављевић 6,5 (од 66. Галић -), Арсернијевић 6,5. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести