Фудбалери Цемента на зимској паузи

Ремијем у Панчеву против Динама (1:1) фудбалери Цемента завршили су јесењу полусезону у Српској лиги група Војводина.
nemanja sokovic
Фото: Немања Соковић, фото: Приватна архива

Пласман на 14. место уз 4 победе 5 нерешених резултата и 8 пораза и 17 освојених бодова је учинак Беочинаца. Честе повреде и изостанци играча због картона утицали су на промењиве игре. Током јесени на клупи су се променила три тренера, после одласка Радована Кривокапића  у Војводину, неколико кола тим је водио  Миодраг Пантелић, бивши фудбалер и тренер Војводине,а у финишу сезоне и  Драган Милошевић што је сигурно негативно утицало на екипу и донело нешто слабије пласману од  очекиваног. 

По многим параметрима најбољи у редовима био је вижљасти нападач Немања Соковић (22). Одиграо је свих 17 утакмица постигао је 5 голова имао 8 асистенција што га је сврстало у тим јесени.

„Имали смо пред трку за бодове високе амбиције, одличан стручни штаб, екипу искуства и младости предвођену голманом Ђурикином, нападачем Тепићем, интернационалцем Кавчићем и квалитетно одрађене припреме. По ономе што смо приказали заслужили смо барем седам бодова више, али нам је у неким мечевима и срећа окренула леђа. Највећи проблем била су честе повреде играча и доста картона. И честа промена тренера су се негативно одразила на играче. Једноставно изгубили смо неопходно самопоуздање веома битно и то је узроковало што нисмо остварилим бољи пласман. Одлично смо радили и код Кривокапића, потом и Пантелића и Милошевића који су веровали да можемо да се носимо са најбољима. Нажалост нисмо успели“, искрен је  Соковић који је досадашњу каријеру градио у млађим категоријама Војводине, потом у ЧСК- у, Телеоптика  и последњу годину у Цементу.

Праву слику вредности показао је Цемент у пријатељским утакмицама против суперлигаша Бачке и Пролетера.

„Да имамо одличан кадар показали смо у та два сусрета у којима смо били равноправни ривал. Сигурно да су имена клубова била додатни мотив да се покажемо у најбољем светлу, права провера вредности и права је штета што у неким мечевима за бодове нисмо били борбенији јер би  крајњи учинак био пуно повољнији“, објашњава Соковић, за кога се интресују и прволигашки и суперлигашки тимови.

Да је убојити нападач играма у Цементу превазишао овај ранг такмичења потврђују речи спортског директора Бранис­лава Никитовића

„За ових годину дана у клубу Соковић је квалитетним играма, головима и асистенцијама показао раскошан таленат који превазилази играње у трећој лиги“, каже Никитовић.

Б. Ст. - М. По.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести