Фудбалери Црвене звезде наставили победнички низ

Звезда је наставила првенствени победнички низ. Комбиновани тим  је без проблема, у солидном мечу, убедљиво савладао Радник из Сурдулице - 5:0.
aleksandar pesic, fk crvena zvezda
Фото: Aleksandar Pešić, foto: crvenazvezdafk

Очигледно да овај ривал лежи црвено - белима јер су и седми међусобни окршај решили у своју корист. Гости су стигли на наш највећи стадион са жељом да се надигравају против изразитог фаворита и можда су могли да избегну овако тежак пораз. Централна фигура утакмице био је надахнути и ефикасни Александар Пешић који је уз асистенцију забележи и хет-трик.

Ротирани Звездин састав веома брзо је стигао до вођства. Већ у 10. минуту правовремени пас Пешића зналачки је искористио универзалац Гобељић за 1:0. Радник није спустио након тога гард, имао је  неколико добрих акција и прилика за гол, али на крају је остао без конкретног учинка. У финишу првог дела после идеално изведеног корнера на правом месту био је Пешић који је главом лопту сместио у мрежу.

У наставку сусрета поигравао се Александар Пешић са одбраном гостију. Био је заиста неухватљив и у 71. и 77. минуту постигао је још два поготка за - хет-трик, уједно се и усамио на листи стрелаца са 15 постигнутих голова.

На терен се после дуге паузе вратио и опорављени Бранко Јовичић који је у 90. минуту реализовао и једанаестерац за коначних 5:0.

З. Рангелов

Црвена звезда - Радник 5:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 5.000, судија: Јовановић (Београд), стрелци: Гобељић у 10. Пешић у 45+1. 71. и 77. и Јовичић у 90. минуту (из пенала). Жути картони: Рачић (Црвена звезда), Павловић (Радник).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7, Савић 7, Фринпонг 7, Родић 7, Рачић 7 (Јовичић), Милијаш 7, Милић 7 (Доналд), Срнић 7, Аyић 7 (Стојковић), Пешић 9.

РАДНИК: Васиљевић 6, Младеновић 6, Булатовић 6, Станковић 5 (Зулфиј), Кјермах 6, Радовић 5 (Подунавац), Павловић 6, Гојковић 6, Пејчић 5, Жакула 5 (Миросављевић), Златановић 6.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести