Фудбалери Хајдука из Куле почели припреме

Фудбалери Хајдука, чланови Српске лиге група Војводина, почели су припреме за наредну првенствену сезону.
Hajduk pripreme
Фото: Приватна архива

На окупљању играче је, у друштву директора Миодрага Гогића, поздравио председник клуба Далибор Крковић, који им је пожелео добро здравље и успешан рад,  а затим је шеф стручног штаба Зоран Ћирић извршио прозивку. Саопштио им је план рада, након чега су фудбалери Хајдука одрадили и први тренинг.

- Мислим да амбиције не треба да нам падну, те да и даље морамо да будемо мотивисани и да остваримо што бољи пласман - рекао је Зоран Ћирић. - Ове године смо направили изузетак и немамо играче који су овде на стану и храни, пошто ћемо имати највише наше деце из Куле, Црвенке, Врбаса и Бачке Тополе и од њих ћемо стварати екипу. Што се тиче одлазака и долазака, биће их као и у сваком прелазном року. Много играча нас је напустило још у финишу прошле сезоне, када смо без 20 фудбалера одиграли последњи сусрет у Вршцу. Звучи парадоксално, али тим одласцима смо доста добили, јер смо били принуђени да сагледамо шта то имамо у нашем дворишту. С оптимизмом могу да кажем да Хајдук и ова средина имају лепу будућност са њиховом децом, само им треба дати шансу и сачекати их да фудбалски наиђу.


У очекивању новајлија

Будући да је прелазни рок у току, за сада су у припреме Хајдука укључени голмани: Браћ, Дринчић и Шмит, те играчи у пољу: Мијић, Вјештица, Бабић, М. Шмит, Тутњевић, Давидов, Вуковић, Миликић, Хрњак, Јовановић, Слијепчевић, Богићевић, Божовић и Циврић. Сигурно је да ће овај списак, како прелазни рок буде одмицао, бити богатији за још по неко име.


Потом је стручњак Куљана рекао и шта екипу очекује током припремног периода.

- Одрадићемо тих пет недеља овде у Кули. Финансијска страна неће бити ни близу прошлогодишње, али, искрено, моје амбиције нису ни мало мање од прошлогодишњих. Ако остане костур екипе који сада имамо, уз децу која су врло амбициозна и жељна тренирања, не видим разлог да не направимо добар резултат. Тренираћемо на Вашаришту, на Гедеру и на нашем стадиону,  а, уз тренинге, одиграћемо осам до десет припремних утакмица - додао је Зоран Ћирић.

Када је играчки кадар Хајдука у питању, извесно је да ће кулског српсколигаша у наредној сезони као капитен предводити Александар Давидов, да ће мрежу Куљана и даље чувати поуздани Бојан Браћ, средину терена контролисаће Илија Тутњевић, а одбраном ће командовати Бојан Бабић и Душан Мијић. У нападу се пуно очекује од Александра Миликића. Хајдуку су приступили штопер Мартин Шмит из Врбаса, крило Зоран Вуковић из Бачког Доброг Поља, из Бачке Тополе се враћају млади голман Шмит и Циврић, који су поникли у Хајдуку, а у наредним данима ће се знати ко ће још појачати редове кулског српсколигаша.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести