Фудбалери Кабела доживели први неуспех ове јесени

Оно што није пошло ривалима у предходних девет кола, успели су да ураде фудбалери Борца.
Detalj Kabela
Фото: Из сусрета Кабела и Борца, фото: Ј. Грлић

Голом за ТВ шпице Вељка Кијевчанина, срушили су до сада неосвојиву новосадску тврђаву. Пред сурет 10. кола Прве лиге Србије с Чачанима, сви у табору Кабела очекивали су нову радост и додатно учвршћивање на лидерској позицији. Десило се, међутим, нешто сасвим супротно и доживели су Новосађани неочекивани пораз. Узроке неуспеха стратег Зоран Васиљевић види у неискоришћеним шансама и недостатку спортске среће која је окренула леђа његовом тиму, а била савезник одлично укомпонованој екипи Борца, предвођеној искусним Јовицом Василићем.

- Уздрмао нас је гол примљен у првом нападу гостију, калав се ретко виђа на нашим теренима - рекао је Васиљевић. - Како је утакмица одмицала, преузимали смо иницијативу и до краја свим расположивим снагама покушавали да дођемо до повољног резултата. Испоставило се да је од два њихова директна ударца на гол, један био довољан да екипа из Чачка однесе бодове.

Кабел је створио неколико одличних прилика, али у његовим редовима није било расположеног стрелца. По неискоришћеним приликама, највише је затајио млади и талентовани нападач Милан Видаков, који је у прошлом колу, с два гола, донео екипи вредну победу у Жаркову.

- Изгубили смо утакмицу и у устима нам је остао горак укус. Гости су постигли један гол, а и ми смо једном затресли мрежу, али је погодак Видакова био поништен. Не бих да коментаришем одлуку око спорног гола, рећи ћу толико да смо, прегледом снимка, видели да смо драстично оштећени. Не тражим узроке првог пораза у тој чињеници, већ у нашој неефикасности. Видаков је имао прилика да нам донесе радост,у ситуацијама  када је излазио сам на голмана и то није успевао да реши. Млад је играч, треба му времена да сазри у правог нападача и надам се да ће из овог сурета да извуче поуке.

Пропустио је Кабел да реализује још неке шансе.

- За разлику од њега, најискуснији наш фудбалер Боба Новаковић био је у чистој ситуацији из које је теже промашити гол него затрести мрежу. У другом случају, уместо да шутира, покушао је да упосли Караћа, а била је прилика да се нађе сам пред голом. Посебно жалим за приликом Месаровића када је кренуо сам ка голу, али је несхватљиво дозволио играчу Борца да га сустигне, иако је имао неколико метара предности. Изгубили смо утакмицу коју смо најмање требали да изгубимо, јер смо игром доминирали. Гости су се служили свим и свачим, легалним средствима, лежали по терену, одуговлачили време, а нико их у томе није спречавао. Ипак, њихова победа је заслужена - искрено је додао Васиљевић.       

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести