Фудбалери Кабела на кратком одмору: Има напона за елиту

Свечаном вечером у ресторану „Соња“ на игралишту крај Штранда управа, стручни штаб и играчи Кабела опростили су се од више него успешне године.
kabel
Фото: Фудбалери Кабела, фото: Ј. Грлић

Под вођством амбициоизног тренера Зорана Васиљевића Кабел је убедљиво освојио прво место у Српској лиги група Војводина, а потом је успон наставио и у дебитантској прволигашкој полусезони. У 23 одиграна кола Новосађани су остварили 12 победа, 8 нерешених резултата и само 3 пораза уз 28 датих и 16 примљених голова освојили су 44 бода, по свим параметрима били најбољи у лиги. Да не освоје јесењу титулу „кумовао“ је меч са Смедеревом који је због сумње УЕФЕ у намештању резултата „коштао црвено црне одузимања 10 бодова па су се уместо на првом месту кабеловци на зимску паузу отишли са петог места и 34 бода.

Пленили су Новосађани квалитетним издањима код куће и на страни побрали пуно аплауза за учинак на терену. Фактички играли су све мечеве као гости јер игралиште крај „Штранда“ није задовољавало условима овог ранга такмичења па су тим пре постигнути резултати добили још више на тежини. За успехе највеће заслуге има ново руководство на челу са председником Милошем Никачевим, директором Слободаном Милутиновићем, Бојаном Пањковићем Владимиром Милутиновићем и легендом клуба секретаром Миланом Живковићем.

Клуб  је за две године прескочио два ранга, а ове се бори за улазак у Супер лигу. О протеклом делу трке за бодове  и плановима за наставак високих амбиција говори председник Милош Никачев.

- Почели смо завршну вечеру честиткама стручном штабу и играчима јер су они заправо шампиони без обзира на -10 бодова који су што се нас тиче дискутабилни. Феноменална атмосфера у екипи и око ње, позитивна енергија која је све време била присутна у клубу је произвела квалитет и утицала на резултате које смо постигли. Нећемо стати на томе, сигурно ћемо се појачати, одрадити квалитетно припреме у иностранству. Желимо на крају сезоне да будемо први, уђемо у Суперлигу -  јасан је Никачев. - Унели заједничку енергију и идеје које су допринеле остварењу резултата. Зато је мањак на крају полусезоне за нас велики стимуланс, надокнадив, а друга ствар сматрамо да га нема. Сигурно је  велико другарство и права породична атмосфера уз евидентан квалитет била један од одлучујућих фактора за успехе.


Чета мала али одабрана

Не рачунајући Миловића који је на почетку полусезоне ушао са клупе и одиграо 30 прволигашких минута Васиљевић са сарадницима имао је на располагању 20 играча. Чету малу, али одабрану у свих 23 кола предводио је Ђорђе Пантелић. Талентовани нападач постигао је два гола имао 3 асистенције, меч мање имају голман Вуклиш, Жуниор стрелац 3 гола и Петрић (1), 21 наступ Владић (3), Дражић (2) Илић (1) и Кочовић, по 20 утакмица одиграли су: Бихорац (3) и Бјековић (1), капитен Петровић 18 и 1 гол. По оценама два најбоља играча Кабела били су: Говедарица  и Караћ са по 16 наступа уједно је Караћ и први стрелац тима са 5 голова. Исти број мечева (16) има и Јованић (1), 11 пута је играо Балабановић (1), Којчић 8, Вујић и Мандић 7, Србијанац 4 и голман Пилиповић 2.


Кабел је током првенства био и као домаћин гост на Сланој бари и „Карађорђу“.

- Ни ова чуњеница није нас омела да прикажемо квалитетне игре. Хвала управама Пролетера и Војводине што су нам изашли у сусрет. Посебно старијем брату Војводини што нам проследила младе играче који су дали велики допринос високом пласману. Надам се да ће комисија ФСС дозволити одигравање утакмица на нашем игралишту - истакао је Никачев.

Тренер Зоран Васиљевић успео је са сарадницима Смајићем, Кнежевићем, Вукићем, Котрљановићем и Ђукићем да сложи коцкице добитне комбинације.

- Након уласка у виши ранг управа је вукла праве потезе, доградила је екипу са неколико квалитетних играча. Искуство Говедарице и голмана Вуклиша позитивно је утицало на плејаду голобрадих момака пристиглих из Војводине на калење Бјековића, Пантелића, Владића, Мандића, голмана Пилиповића и уз оне нешто искусније Караћа, Петрића, Бихорца, Петровића, Кочовића, Илића, Јованића, Дражића, Балабановића, Србијанца, Вујића, Којчића иинтернационалца Небу Жуниора били смо мала, али одабрана дружина која је дисала једним плућима. Индивидуалне квалитете подредили су снази колектива каже Васиљевић.

-  За наше високе амбиције потребно је да надоградимо екипу са једним врсним нападачем обзиром да смо доста утакмица иако пуно бољи пропустили да добијемо због нешто слабије реализације. Са припремама почињемо 15 јануара, а у плану је и одлазак у Анталију истакао је Васиљевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести