Фудбалери Младости једва дочекали окупљање

Сат времена пре заказаног термина првог тренинга на Ливадицу је стигао шеф стручног штаба Младости из Бачког Јарка Ненад Рајић , ширећи позитивне вибрације.
 Fudbaleri Mladosti iz Bačkog Jarka foto: M. Menićanin
Фото: Фудбалери Младости из Бачког Јарка фото: М. Менићанин

Приметно је било задовољство у гласу када се покренула прича о његовој новој улози у клубу, означеном као – друга кућа. Нема лепшег начина да се почне самостална тренерска каријера него да то буде међу својима и на добро познатој адреси, али некадашњи интернационалац је свестан да је то истовремено и огроман терет.  – Прошао сам много тога током каријере, био у клубовима елитног ранга, али Младост је увек заузимала посебно место. Драго ми је да сам добио прилику да се доказујем у улози тренера, верујем да ћемо заједничком енергијом руководства, играча и навијача, чији повратак на Ливадицу је један од приоритета, успети да у блиској будућности отворимо српсколигашко поглавље. Засукали смо рукаве, пред нама је прегршт изазова – каже Ненад Рајић.

Играчи су једва чекали да се поново окупе. Пола сата пре прозивке сви су били као запете пушке, манекенски обучени у новој опреми. Из прошле сезоне остали су голман Драган Лолић, Ђуро Стеванчевић, Саво Ковачевић, Дамјан Тодоровић, Давид Стојисављевић, Горан Стојановић, браћа Милош и Милан Ковачевић...  – Највећа предност је чињеница да се момци познају у душу и да неће бити потребно додатно време за уигравање. У плану је 45 радних дана и шест контролних мечева. Имаћемо тим способан да се бори за највиши пласман на војвођанском југу.


Фото: Фудбалери Младости из Бачког Јарка фото: М. Менићанин

Павловић и Иванић помоћници

Некадашњи омладински репрезентативац и играч Војводине, Спартака, ЧСК Пиваре, Срема и Радничког (НП) Борко Павловић и бивши првтимац Младости Далибор Иванић биће помоћници у стручном штабу.


Трка за бодове биће занимљива, бар пет клубова ће јуришати ка вишем рангу, а бићемо тврд орах свима. Поглед пуца ка врху табеле, верујем да је то реална пројекција.  Јарачани су договорили сарадњу са четворицом играча, а још тројица требало би да слете у плаво – бело јато до краја месеца. Мирко Дринић и Лука Пантош (ТСК, Темерин) нису новајлије, јер су поникли на Ливадици, а стигли су још дефанзивац Милорад Кнежевић (ТСЦ, омладинци) и нападач Андреј Вучковић (Славија) са српсколигашким стажом.  – Близу смо договора са још тројицом искусних фудбалера, пројектованих као замајац за добре резултате. Седам освежења у свим линијама, уз постојећи кадар, учиниће причу лепшом. Пауза је била непланирано дуга, потребно је мало времена да бисмо ушли у ритам и кренули са озбиљним тренажним процесом. Прва провера биће 11. јула против српсколигаша Војводине из Перлеза. На крилима одличне енергије, потрудићемо се да будемо освежење у првенству – поручио је Ненад Рајић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести