Фудбалери новосадске Црвене звезде остали без тренера: Новаковићу истекла обавеза

Бившем српсколигашу, сада војвођанском лигашу екипи Црвене звезде, након преласка у нижи ранг претходне јесени нису „цветале руже“.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Лета с Најлона је полусезону завршила на претпоследњем, 15. месту, уз само 9 освојених бодова. Да клубу који води председник Урош Милојковић предстоји тежак период, показало се од првог окупљања, јер је Црвена звезда без иједне припремне утакмице ушла у првенство и то с играчким кадром скрпљеним у „минут до дванаест“. То се и те како одразило на резултате. После девет кола, уз исто толико освојених бодова, тадашњи тренер Драган Шипка поднео је оставку, а на његово место дошао је Жељко Новаковић.

- Дошао сам на позив председника Милојковића да водим екипу до краја полусезоне - рекао је Новаковић. - С танким играчким кадром покушао сам да од екипе извучем максимум. Нажалост, нисам у томе успео, јер смо у доста утакмица потпуно подбацили, а у неким нам је недостајало и мало спортске среће да остваримо бољи резултат. То се, пре свега, односи на утакмице с Цементом и Слободом, а и на прво полувреме у дуелу против комшија, екипе Младости.

Утакмицом последњег кола с јесењим прваком Подрињем, истекле су обавезе Новаковића према клубу.

- До краја сам испоштовао договор и на пријатељски начин се растао са  Црвеном звездом. Клубу желим да се у зимској паузи  успешно престроји на свим пољима, појача и успе да обезбеди опстанак - истакао је Жељко Новаковић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести