Фудбалери Партизана надиграли Бачку

Фудбалери Партизана савладали су Бачку са 3:1 (2:1), у утакмици Суперлиге Србије.
Ilic-FIL
Фото: Саша Илић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У обострано отвореној игри, црно-бели су били бољи супарник и заслужено славили.

Мајсторство Саше Илића видело се од првог тренутка меча. Партизанова легенда повезала је линије тима, па је већ у 4. минуту била виђена шанса Пантића, али је он био изблокиран. Потом је у 7. минуту свиран једанестерац за црно-беле, оправдано, због недозвољеног старта Бјелоша над Јанковићем у казненом простору гостију. Сигуран с беле тачке био је Јевтовић за вођство шампиона од 1:0.

„Парни ваљак“ је успоставио доминацију од првог звиждука судије Сантрача и изгледао је много боље, него, например, у утакмици с Чукаричким. Већ у 14. минуту било је 2:0. Саша Илић је маестрално са своје половине избацио у празан простор Ожеговића, овај је претрчао и голмана Јеврића и рутински спровео лопту у мрежу. Све је изгледало одлично по Београђане, али у 21. минуту Мићић је, на асистенцију Ђорића, надмудрио одбрану црно-белих, изашао сам испред голмана Јовичића и мангупски спровео лопту у мрежу.

Бачкопаланчани су још једном показали да имају врло квалитетну навалу која може да искористи и најмању грешку противника. Партизан је играо брзо, трудио се да успостави свој годинама препознатљив темпо и у томе успео. Лепо су изгледали продори Јанковића и Евертона по десној страни, али је недостајао гол. Наравно, гости из Бачке Паланке користили су  сваку прилику да је још једном демонстрирају креативност свог везног реда, па је тако, после једне акције, Мићић поново био у шанси, али је изблокиран.

У 47. минуту видели смо велику шансу за Бачку. Макарић је био у повољној позицији, на неких 10-ак метара од гола Јовичића, али је несхватљиво лоше шутирао и прилика је пропала. То је мало упалило аларм код навијача Партизана, који су се уплашили да би њихова екипа поново могла до испусти убедљиво вођство. Пленило је залагање Бачкопланчана у другом полувремену, момци тренера Звездана Милошевића изгарали су за сваку лопту, па су црно-бели дуго само преко Илића успевали нешто смисленије да ураде. У 59. минуту капитен Београђана је покренуо једну акцију, наставио је Тошић, а шутем завршио Ожеговић, али је Јеврић био сигуран.

Прилику да реши све дилеме имао је Јанковић, али је искоса са седам метара шутирао јако непрецизно. Нешто касније у прилици је био и Антонов, али и он је деконцентрисано шутирао. После контре домаћег тима у финишу меча Јанковић је изабрао најгоре могуће решење, што је изазвало салве звиждука Партизанове публике. Али, црногорски репрезентативац искупио се у надокнади времена, феноменалном асистенцијом за Тавамабу, који је поставио коначних – 3:1.

И. Лазаревић

ПартизанБачка 3:1 (2:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 3.000, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Јевтовић (из пенала) у 7, Ожеговић у 14. и Тавамаба у 90. за Партизан, а Мићић у 21. минуту за Бачку.

ПАРТИЗАН: Јовичић 6, Вулићевић 6, Митровић 6, Милетић 6, Антонов 6, Евертон 6, Јевтовић 7, Илић 8, Пантић 7 (Тошић 7), Јанковић 7, Ожеговић 7 (Тавамба 7).

БАЧКА: Јеврић 6, Варга 6, Спремо 6, Бјелош 7, Живковић 6 (Илић 6), Клисура 6, Ђорић 7, Радиновић 6, Мићић 7, Тривуновић 6, Макарић 6 (Башановић 6).  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести