ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА УСПЕШНИ НА СТАРТУ ПРОЛЕЋНОГ ДЕЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Салдања пресудио крај Моравице (ВИДЕО)

Фудбалери Партизана савладали су Јавор у Ивањици у првом мечу по наставку Суперлиге Србије.
1
Фото: ФК Партизан

Пулени Игора Дуљаја су до победе дошли теже него што је било очекивано али су поготком Салдање испунили примарни циљ и са три бод вратили се у Београд.

Уводни минути донели су лошу игру без пуно добрих потеза и неповезану игру. Ипак, након уводне меланхолије Партизан је кренуо да ствара шансе и био је близу гола, али су домаћи одолевали.

Било је доста прекида и жустрих стартова па су двојица фудбалера Партизана Светозар Марковић и Немања Трифуновић играла са чалмом на глави.

Одбрана Јавора је поред атака Београђана морала да буде додатно на опрезу због тога што су оба штопера Леандро Пинто и Борис Копитовић имали јавну опомену. Играло се чак седам минута у надокнади времена, а борбени домаћини су сачували мрежу нетакнутом.


Црно-бели бриљирају против Ивањичана

У претходних 36 окршаја Партизана и Јавора, Београђани су славили чак 34 пута док је два пут абило нерешено. Први реми одигран не 2013. године када су у Ивањици мреже мировале, док не прошле године и Хумској било 3:3.


Друго полувреме донело је још жустрију игру, па је главни арбитар Илић у првих десет минута другог дела показао три жута картона. Напади Партизана исплатили су се у 62. минуту када је Матеус Салдања постигао погодак и довео госте у вођство.

Тек што је ушао на терен Немања Николић је дошао до лопте упослио Салдању који је петом из петерца савладао Страхињу Манојловића. Након гола Партизана, опао је темпо игре.

У 77. минуту дефанзивац црно-белих Никола Антић је због старта са леђа добио други жути картон, па су гости до краја меча имали десеторицу играча на терену. До краја сусрета Јавор је притискао и имао неколико прилика да изједначи, али је Партизан успео са сачува вођство и освоји бодове у Ивањици. 

Јавор - Партизан 0:1 (0:0)

ИВАЊИЦА: Стадион крај Моравице, гледалаца 2000. Судија: Илић. Стрелац: Салдања у 62. минуту за Партизан. Жути картони: Леандро, Копитовић,Милошевић (Јавор), Овусу, Натхо, Антић (Партизан). Црвени картон: Н. Антић у 77. минуту (Партизан).

ПАРТИЗАН: Јовановић, Стојковић, Филиповић, Марковић, Антић, Овусу, Натхо (од 61. Николић), Калулу (од 61. Северина), Захид, Трифуновић (од 76. Стјепановић), Салдања (од 81. Шеховић).

ЈАВОР: Манојловић, Долмагић (од 81. Мићић), Копитовић, Леандро (од 58. Обрадовић), Милетић, Дукуре (од 33. Марјановић), Петровић, Босић, Гојковић, Милошевић, Бајере (од 58. Ратковић).

В. Гвозденовић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести