Фудбалери Пролетера отпутовали у Словенију

После две недеље рада у Новом Саду под диригентском палицом новог стратега екипе Драгана Радојичића, у Словенију је на двонедељне припреме отутовала експедиција ФК Пролетер, новог члан Суперлиге Србије. База ће Новосађанима бити хотел „Дравоград“.
proleter
Фото: Приватна архива

„Презадовољан сам како смо одрадили први део припрема у Новом Саду, а уз то смо успешно обавили тестирања и лекарске прегледе“, рекао је Драган Радојичић.

„Играчи су се својски трудили, показали висок вољни моменат, али и настојали да се наметну и обезбеде место у тиму за наставак припрема. Одиграли смо две утакмице у којима је резултат био у другом плану, а снаге смо одмерили с новим премијерлигашем БиХ Звијездом 09 из Станишића (1:1), односно с руским Рубином из Казања (0:2).“

Пролетер је до сада довео неколико појачања. па су ангажовани голман Елесина (ЧСК), Танасин и Вукобратовић (Радник), Веселиновић (Рад), Стаменић (Борац), као и Иванчевић и Митровић (Бродарац).

„Контролне утакмице биле су прави показатељ на којим позицијама бисмо требали да доведемо појачања, али и направимо здраву конкуренцију у свим линијама тима. Нисмо желели да журимо, нисмо се залетали, па ћемо у наредном периоду довести још појачања, тиме подићи квалитет екипе за оно што нас очекује у првенству.“


Шћепановић уз другове

Пут Словеније отпутовао је и Срђан Шћепановић. Један од најталентованијих играча новог суперлигаша, после успешно обављене операције колена, радиће по посебном програму. Његов повратак у екипу очекује се тек у финишу јесење трке за бодове.

„Драго ми је што ћу бити уз другове. Све иде по плану након успешно обављене операције. Добио сам све потребне директиве како да уз посебан третман почнем с радом и ојачам колено“, констатовао је Шћепановић.


У наредне две недеље у Дравограду, уз свакодневне тренинге, Новосађани ће имати и пет провера у тренинг утакмицама.

„Управа нам је омогућила да одемо у Словенију, где ћемо моћи у одличним условима да се у миру уигравамо и склапамо мозаик пред оно што нас очекује у првенству. Већ 4. јула снагу ћемо одмерити с Рударом из Велења, 7. јула ривал нам је Академија Пушкаш (Мађарска), а дан касније укрстићемо копља са Волунтаријем (Румунија). Потом нас очекује дуел 11. јула с румунском Астром, а 15. јула, дакле дан пред повратак у Нови Сад, играћемо са Спартаком из Москве“, појаснио је Радојичић.


Експедиција Пролетера

Екипу у Словенији предводи Новак Буљић, а у стручном штабу шефу Драгану Радојичићу, помагаће Дарко Жакула, Бранко Жигић, Душан Бројчин, Марко Прентовић, др Данијел Жупић, те физиотерапеут Љубиша Димитров, као економи Жељко Ивановић и Славко Јеремић. На списку играча налази се  26 имена и то су: Весић, Тошески, Елесин (голмани), Танасин, Кочовић, Раденовић, Ћуковић, Андрејевић, Николић, Ламбулић, Јаблан, Н. Илић, Човић, Плавшић, Новаковић, Чоловић, Миросављев, Лукић, Пераловић, Стаменић, Крстевски, Вукобратовић, Михаиловић, Иванчевић, Митровић и Шћепановић.


Пут Словеније није отишао новајлија Лазар Веселиновић.

„Остао је у Новом Саду, треба да обави још неке претраге. Нисмо желели ништа да рескирамо и ломимо преко колена, најважније је здравље играча. Тек када буде добио дозволу лекара, Веселиновић ће се укључити у рад. Од састава који је играо предходне сезоне, због проблема с визом, на списку није ни Максим Артемчук, Владимир Илић ће бити уступљен неком клубу, док су папире узели Дејан и Немања Ђурић, Жељко Јеличић и голман Стефан Шурлан. Биће сигурно још долазака и одлазака до почетка првенства“, истакао је на крају стратег Пролетера.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести