Фудбалери Војводине брзо се вратили на треће место у Суперлиги

Обећали су брзи повратак на трећу позицију на табели суперлигашког каравана фудбалери Војводине и обећање су испунили.
vosa vukadinovic
Фото: Вукадиновић ппостигао гол за победу Воше, фото: Ј. Грлић

Савладали су Златибор( 2:1) и показали да их неуспех у сусрету са Радом није избацио из равнотеже. Црвено-бели  поред тријумфа  нису били на очекиваном нивоу, помучили су се да сломе отпор састава из Чајетине, већ отписаног из елитног ранга. Победника је, првим голом у првом наступу после једномесечног боловања, одлучио Миљан Вукадиновић, коме је ово био једанаести погодак у сезони.

Обећао је тренер Ненад Лалатовић да ће до завршетка сезоне екипа играти као да се бори за опстанак и да ће, по његовој тврдњи, на крају првенства заузети треће место. Црвено-бели су показали одговарајући вољни моменат, имали су теренску иницијативу током свих 90 минута, лопта је најчешће била у њиховим ногама, али мора да се рећи  и то да су играли прилично споро. То је омогућавало Златибору да добро организује одбрану и највише због тога изостајале су чешће прилике пред голом гостију. Чим би, међутим, лопта почела брже да иде у нападу, атаци домаћина постајали би много опаснији, што је најбоље могло да се види после комбинације Марка Бјековића и Дејана Зукића у 31. минуту, када је овај други први пут савладао чувара мреже Чајетинаца.


Четири победе до рекорда

У досадашњем току првенства Војводина има скор од 19 победа  и по шест ремија и пораза. Занимљив је податак да су црвено-бели највише тријумфа у једној сезони имали у првенству 1994./1995, када су уписали 22 победе у 36 утакмица. Тада је тренер био Милорад Косановић и првенство су завршили на трећем месту. Актуелној екипи недостају још четири победе до новог рекорда, што није немогућа мисија, јер је остало да се одигра још седам утакмица,код куће дочекују  Металца, Радничког и Спартака, а гостују код ОФК Бачке, Црвене звезде, Мачве и Пролетера.


- Бјековић се лепо ослободио чувара и послао ми је добру лопту у шеснаестерац – описао је Зукић моменат после којег је Воша повела 1:0. – Добро сам је прихватио, имао сам довољно времена да се наместим, нанишаним и погодим мету.

Тим тренера Предрага Ристановића шансу је тражио у контранападима и у 65. минуту Вукић је погодио угао Вуклишевог гола. Изједначење је осоколило госте, (пре)више су се отворили и прмили други гол.

Приметно је било то да пуно тога у игри Воше зависи од фудбалера који се опорављају од повреда и да сви једва чекају да се они врате на терен. Вукадиновић је потврдио такво размишљање и сада се очекује да своја места у екипи заузму и Немања Човић, Петар Бојић и Мирко Топић. Посебно ће то бити важно за полуфинални дуел Купа Србије, у којем Новосађани, 21. априла, дочекују Партизан на стадиону „Карађорђе“. Међутим, пре утакмице Купа  је пред Војводином првенствени дуел у Бачкој Паланци. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести