Вукадиновић вратио Вошу на треће место

Војводина је поново на трећем месту на табели Суперлиге, а на њега ју је голом који је постигао у 77. минуту, вратио повратник из повреде Миљан Вукадиновић.
vosa zlatibor
Фото: Никола Дринчић, фото: Ј. Грлић

Гости из Чајетине, иако су практично већ испали из елите,  показали су се као чврст ривал, али то није значило да су се унапред предали. Напротив, вребали су шансу у транзицији после чврсте и организоване одбране и дочекали су је у 65. минуту, када је Вукић, управо после контранапада изједначио резултат на 1:1. Међутим, с таквим расплетом нису се сложили ученици тренера Ненада Лалатовића и, захваљујући најпре Стојковићу, који је погодио стативу, а онда и Вукадиновићу који је одбијену лопту спровео у Савићеву мрежу, стигли су до вредне победе.

Лепо пролећно по подне у првом, а онда и вече у другом полувремену, као да није посебно мотивисало црвено-беле. Они су, додуше, испољили значајни вољни моменат, али су играли прилично споро и нису били нарочито опасни пред голом Златибора. Тек у 31. минуту успели су да коначно направе лепу акцију, у њој су учествовали Бјековић и стрелац Дејан Зукић, па је домаћи тим на велики одмор отишао с минималном предношћу. И у наствку виђена је иста слика: Војводина је много више имала лопту у поседу, што није резултирало повећањем њеног вођства. Могла је “Стара дама” да у настојањима успе после новог шута Зукића у 61. минуту, који је одбрана Чајетинаца изблокирала, а одмах у следећем нападу, после сјајне соло-акције, покушао је и запажени Вељко Симић, чији је ударац с ивице казненог простора завршио преко гола. И, када већ новосадски састав није погодио мету, учинио је то Вукић, када је матирао Вуклиша и поравнао на 1:1.


Дебитовао Кокановић

У 86. минуту синоћње утакмице, у сениорском тиму Војводине дебитовао је омладинац Драган Кокановић, младић рођен 2002. године. Он је у игру ушао уместо Гемовића и имао је прилику да се осети какв се фудбал игра у елитној лиги српског фудбала. Пре њега, шансу је добио и Урош Кабић, дечко који је рођен 2004. године, који је на терену првео 15 минута, али који је дебитантски наступ уписао знатно раније у овој сезони.


Тада је Лалатовић у игру увео Миљана Вукадиновића, момка који је због повреде морао да паузира готово месец дана, а он му се одужио на најбољи начин и донео победу својој екипи, постигавши 11. гол у овој сезони. Трудили су се гости из петних жила не би ли како стигли до новог изједначења, али снаге и објективног квалитета за подвиг нису имали.

А. Предојевић

Лалатовић: Момци заслужили честитке

Тренер Војводине Ненад Лалатовић о утакмици са Златибором рекао је следеће:

- Честитам играчима оба тима на приказаној игри, а мојој екипи на победи и повратку на треће место на табели. Рекао сам и пред сусрет да ћемо да играмо као да се боримо за опстанак и драго ми је што су момци показали велику жељу и вољу да освоје сва три бода. Изборили смо наступ у Европи, полуфиналисти смо овог циклуса и актуелни освајачи Купа Србије и поносан сам на све оно што чини екипа чији сам тренер. Златибор се својски трудио не би ли стигао до изненађења, шансу је чекао после полуконтри и контри и дочекао је у другом полувремену, када је изједначио резултат. Међутим, наставили смо да улажемо напоре и стигли смо, после свега виђеног, до заслужене победе.

Шеф стручног штаба Златибора Предраг Ристановић је додао:

- Војводини честитам на победи и желим јој пуно среће у наставку сезоне. Драго ми је што смо успели барем да намучимо домаћина, јер смо желели да освојимо макар бод. Имали смо га на тренутак у yепу после изједначујућег поготка, али у финишу недостајало нам је спортске среће, али и квалитета да у томе успемо. У нашем саставу било је неколико дебитаната и, најискреније, једва чекамо да се сезона заврши. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести