Фудбалери Војводине добили три слободна дана: Одмор, па припрема за Нови Пазар

После победе у првенственом дуелу с Инђијом (2:1), тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић играчима је дао три слободна дана.
Vojvodina vs Indjija 04_FBakic
Фото: Вељко Симић у дуелу с Инђијом, Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Свестан је и он да су црвено-бели одиграли серију ни мало једноставних утакмица у протеклом периоду и да им је потребно да предахну од обавеза, а да се онда, освежени, посвете оном што им следи у првенству, али и полуфиналу Купа Србије. Најбољи играч у одмеравању снага са Сремцима био је Вељко Симић, момак који је прошле зиме стигао у Нови Сад из редова Црвене звезде и који играма потврђује да се одлично уклопио у екипу „старе даме“.

- Као плод наше ангажоване игре у почетку дуела на „Карађорђу“, стигли смо до брзог вођства од 2:0 – истакао је Симић. – Могли смо већ у првом полувремену да решимо све дилеме и постигнемо још неки гол, нисмо у томе успели иако је прилика било, а онда смо мало спустили темпо и допустили ривалу да се врати. То је бољка српских екипа које, уместо да заврше читаву причу и постигну трећи, па четврти гол, омогућавају противнику да преживи и да им запрети. Сигуран сам да ћемо добрим радом у периоду који следи, исправити недостатке које имамо. Пауза нам је стигла у правом тренутку, пријаће нам и омогућити да после ње наставимо с јаким тренинзима.


Голови са самопоуздање

Вељко Симић се поново уписао у листу стрелаца, након што је савладао голмана Инђије у 18. минуту и повисио вођство Војводине на 2:0.

- У том тренутку пресекао сам један пас противничких играча, варком тела се ослободио штопера гостију Крнете и погодио десни доњи угао гола – задовољан је Симић. – Иако нисам нападач, волим када се нађем у прилици да постигнем погодак, а још више када то и учиним. То ми пуно значи на пољу самопоуздања и трудићу се да мојих погодака буде и у наредним сусретима.


Многи примећују то да Новосађане сада очекују утакмице са, барем судећи по пласману на табели, нешто лакшим ривалима.

- Никако се ти противници не смеју доживљавати као „лаки“, због једноставне чињенице да се боре за опстанак у суперлигашком друштву. С друге стране, имамо јасно дефинисане циљеве којима стремимо, желимо да сачувамо треће место на табели, па су нам бодови и те како важни у сваком сусрету. Уколико у утакмице које су пред нама уђемо с таквим размишљањем, мислим да ће нам бити много лакше да испунимо оно што желимо. Што се, пак, полуфинала Купа тиче, волели бисмо да за ривала добијемо Радник, али, генерално, сваки тим који се нађе међу четири преостале екипе, заслужује пуно поштовање. У том такмичењу све је могуће, правих фаворита нема и за 90 минута утакмице свашта може да се догоди – јасан је био Вељко Симић.

Тренер Воше Ненад Лалатовић такође размишља на сличан начин.

- Играчи су заслужили краћи одмор, јер су у протеклом периоду одиграли серију тешких утакмица – нагласио је први стручњак Новосађана. – Не бих се сложио с тим да нас сада очекују нешто лакши дуели, јер се тимови који ће нам бити ривали налазе у грчевитој борби за опстанак. Момци који за њих играју имају притисак резултата, желе да докажу квалитет и покажу да им је место у најјачем рангу такмичења и, убеђен сам, пружиће максимум како би покушали да нас изненаде. Ми, такође, имамо наше замисли, желимо да останемо на трећем месту, а у нове обавезе ићи ћемо корак по корак. После паузе, у фокусу ће нам бити први наредни дуел, у којем, на „Карађорђу“, дочекујемо тим Новог Пазара.

Многи од навијача клуба из Српске Атине верују у могућност да њихови миљеници у следећих пет сусрета освоје свих 15 бодова.

- Волели бисмо и ми то да урадимо, али, подвлачим, неће нам бити ни мало лако у сусретима који нам следе. Не треба тиме да се оптерећујемо, ваља нам да се посветимо себи и циљевима које имамо и да не идемо у мислима превише унапред – јасан је био Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести