Фудбалери Војводине наставили припреме за пролећни део првенства

После неколико слободних дана којим их је почастио шеф стручног штаба Радован Кривокапић након двонедељног рада у Турској, фудбалери Војводине су наставили с припремама за почетак пролећног дела првенства у Суперлиги.
Radovan Krivokapic
Фото: Дневник

Још само пет дана остало је до првог дуела с Црвеном звездом на стадиону “Рајко Митић” у Београду и сада је, како је тренер нагласио, најважније да се играчи освеже и усвоје тактичке замисли за утакмицу с лидером шампионата.

„У недељу смо имали један тренинг, а данас ћемо два пута изаћи на терен у ФЦ “Вујадин Бошков”“, објаснио је Кривокапић.

„Искористићемо преостале дане  у раду на тактици за Звезду, а систем игре смо већ успоставили. Очекујем да ћемо данас бити комплетни и да ћу за тај сусрет моћи да рачунам на све играче, што значи да ће радити и до јуче лакше озлеђени Немања Милојевић, Огњен Ђуричин и Дамјан Гојков.“

Први тренинг с екипом имао је и новајлија Бојан Матић.


У среду са Слободом

У среду ће играчи Војводине који су имали мању минутажу током контролних сусрета у Турској одиграти тренинг дуел са ужичком Слободом. Та утакмица на програму је од 14 часова, у ФЦ “Вујадин Бошков”.

„Највероватније је да ћу, међу осталим играчима, прилику да заигра пружити и Бојану Матићу“, најавио је Кривокапић.


„Матић је физички без проблема издржао тренинг, али се види да му недостаје рад с екипом. Тек треба да увежбавамо неке офанзивне замисли, али, колико сам имао прилику да се уверим, он ће се у ходу и веома брзо уклопити и у систем и у тим.“

Једини реметилачки фактор могао би да представља квалитет терена у Ветернику, јер су сви они у веома лошем стању. То посебно смета играчима после периода од две недеље током којег су вежбали на одличној травнатој подлози у Белеку.

„То омета нормалан рад, али мораћемо да се што пре привикнемо на ове услове. Проблем је у томе што ћемо у утакмици са Звездом играти на идеалном терену стадиона “Рајко Митић”, па постоји идеја да у четвртак одемо у Центар ФШ у Старој Пазови, јер морамо да будемо обазриви и да не дозволимо да нам се неки од играча повреде пред тај изазов“, казао је Кривокапић. Бојан Матић веома је задовољан што је постао играч Војводине.

„Први тренинг је протекао, ако се изузму проблеми с лошим тереном, у одличној атмосфери. Момци су ме јако лепо прихватили и то ми је важно за што брже уклапање у целину. Нисам имао никаквих тешкоћа и лако сам одрадио све што је од мене захтевано, па сам убеђен да ћу се веома брзо адаптирати на нову средину. Доста играча познајем од раније, а ове момке с којима радим први пут упознаћу током наредних дана. После првог тренинга, као што је и шеф Кривокапић нагласио, не бисмо требали да имамо никакве недаће у утакмици с Црвеном звездом, јер ко успе да се адаптира на терене на каквим сада радимо, тај ће летети на трави стадиона “Рајко Митић”“, сматра Матић.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести