Фудбалери Војводине настављају припреме у Белеку

После двадесетак дана тренинга у њиховом Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, играчи Војводине од данас ће променити средину и услове у којима ће наставити с припремама за пролећни наставак првенства.
Fudbaleri Vojvodine 1
Фото: Dnevnik.rs

Трећепласирани тим Суперлиге сели се у турско летовалиште Белек, место у близини Анталије, које се налази на обалама Средоземног мора. На изврсним теренима и у одличним условима за смештај и одмор који им нуди луксузни хотел “Сусеси”, у којем су боравили и 2016. године, црвено-бели ће вежбати у наредне две седмице, при чему ће, како је то нагласио Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Новосађана, уигравање линија тима и тактичке замисли бити у првом плану.

- У плану нам је да у Белек водимо 24 играча у пољу и тројицу голмана - рекао је Ненад Лалатовић. - Током рада у ФЦ “Вујадин Бошков” акценат нам је био рад на кондицији, а сада ћемо се много више посветити лопти и самој игри. Уговорено нам је и шест контролних утакмица с веома јаким и квалитетним тимовима који редовно наступају у европским такмичењима, па ћемо имати прилику да проценимо где се у односу на њих налазимо и чему треба да посветимо посебну пажњу. Желимо да у другом делу домаћег првенства обезбедимо место које нам гарантује изалазак на европску сцену и због тога ће нам ова фаза припрема бити од изузетне важности и користи.

Фото: Хотел „Сусеси” у Белеку у којем ће боравити фудбалери Војводине Фото: приватна архива


„Дневник” уз Вошу

Заједно са играчима, стручним штабом и члановима вођства пута ФК Војводина, у Белеку ће током припрема боравити и специјални извештач “Дневника” Александар Предојевић. Читаоци нашег листа, као и годинама уназад, имаће прилику да сазнају све о томе шта црвено-бели раде на припремама у Турској, као и извештаје с контролних утакмица, односно интервјуе с играчима и тренерима.


Дефинитивни списак путника за Турску и буквално ће бити познат непосредно пред данашњи полазак на пут, јер су јуче у току дана вођени преговори с појединим играчима које Лалатовић жели да види у тиму за пролеће. У зависности од успешности тих разговора, биће јасно и то да ли ће још неке новајлије, поред Миљана Вукадиновића, Момчила Мркаића, Лазара Стојсављевића, Николе Мирића и Богдана Младеновића, потписати уговоре с црвено-белима. Војводина ће се у Белеку састати са Шахтјором из Доњецка (26. јануара), Рапидом из Беча (29. јануара), Марибором (1. фебруара), украјинским Љвовом (3. фебруара), као и руским екипама Динама из Москве (5. фебруара) и Рубина из Казања (6. фебруара).

Експедиција Воше данас у 9.30 часова полази клупским аутобусом пут аеродрома “Никола Тесла” у Сурчину, одакле лет за Истанбул има нешто после 12 сати. После краће паузе у граду на Босфору, Новосађане очекује лет за Анталију, а први тренинзи уследиће сутра. Повратак у Нови Сад предвиђен је за 7. фебруар.  

А. Предојевић

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести