Фудбалери Војводине одрадили прве тренинге у Белеку, одлази и Езе

БЕЛЕК: Прелеп, сунчан и топао дан поздравио је фудбалере Војводине и као да им је на тај начин пожелео добродошлицу на зимске припреме у Белеку.
1
Фото: J. Grlić

Од нашег специјалног извештача

Црвено-бели су одмах прионули на посао због којег су и дошли у Турску и одрадили су прве тренинге на, као и сваке године, беспрекорно припремљеним теренима хотела „Сусеси“. Чланови стручног штаба, на челу са шефом Ненадом Лалатовићем, спремили су захтеван план рада и не желе да изгубе ни минут времена на путу ка уласку екипе у жељену форму. Пред њима је веома напорно пролеће, четири дербија на почетку наставка Суперлиге, уз то и јасно дефинисан план да се обезбеди место у европској конкуренцији, па наредне две седмице ваља искористити на оптимални начин.

Изненадни одлазак првог стрелца екипе Бојана Матића у редове Партизана, сигурно је пореметио иначе одличну атмосферу, јер је до њега дошло када је експедиција већ кренула у Турску. На аеродрому у Истанбулу Матићу је јављено да допутује у Анталију, али да неће с Вошом наставити пут хотела „Сусеси“, већ да му је одредиште хотел „Суено“, где црно-бели приводе завршетку први део припрема. Сјајни Новобечејац се поздравио са саиграчима и испраћен је спонтаним аплаузом осталих момака и од јуче он је вођа навале београдског тима.


Езе у Чуки, Лазаревић у Раду

Као прилично изненађење деловало је изостављање Винсента Езеа са списка путника за Турску. Тренер Лалатовић је рекао да постоји могућност да Нигеријац промени средину ове зиме, а тамнопути фудбалер је, како сазнајемо, постао нови играч Чукаричког. Дакле, након одласка Матића у Партизан, још један дојучерашњи играч Новосађана прешао је у редове директног конкурента Војводине у борби за Европу.

Истовремено, Милан Лазаревић је уз среду раскинуо уговор с црвено-белима и потписао за београдски Рад.


- Да сам Матић није изразио жељу да пређе у Партизан, сигурно се не бих сложио с тим да пређе у редове Београђана – рекао је Ненад Лалатовић. – Међутим, он је сада отишао и мораћемо под хитно да потражимо још једног квалитетног нападача. Жао ми је што нас је Матић напустио, али времена за кукање немамо. Дошао је Мркаић, ту су Човић, који се враћа после повреде, Вукадиновић, Бојић и остали играчи и потрудићемо се да компензујемо Матићев одлазак, али и да пронађемо још једно решење за позицију вође навале.

О условима за рад у Белеку, Лалатовић је нагласио:

- Знали смо у какво окружење долазимо, на какве услове ћемо наићи и заиста сам презадовољан хотелом у теренима на којима ћемо вежбати. Дочекало нас је и лепо време и сада је на нама да све то искористимо и припремимо за пролећни наставак Суперлиге.

Већ данас (недеља), Војводина игра први тренинг сусрет, а ривал ће јој бити изузетно квалитетни и респектабилни тим Шахтјора из Доњецка.

- Пред нама је шест контролних утакмица и то са веома јаким екипама. Данас ћемо изићи на мегдан Шахтјору, моћном саставу из Доњецка, екипи у којој сам и ја некада наступао. Тамо је сада на важној функцији мој добар пријатељ Даријо Срна и имаћемо прилику да видимо где се тренутно налазимо када је наша форма у питању. Украјинци имају у својим редовима доста Бразилаца и Португалаца, редовни су учесници групне фазе Лиге шампиона или Лиге Европе и можда су сада и прејак противник за нас. Ипак, наши циљеви су познати, желимо у Европу, а управо кроз дуеле с јаким ривалима моћи ћемо да видимо на чему у раду морамо да посебно инсистирамо.

Током јучерашњих тренинга, расположење међу играчима било је перфектно. У главној улози био је Лалатовићев асистент Драган Шарац, који је играчима показивао вежбе на којима се ради, а они су то на терену претварали у реалност. Приметно је било да су, у једном делу, новајлије Стефан Ђорђевић, Никола Андрић, Богдан Младеновић и од повреде опорављени Никола Дринчић посебно трчали, јер је намера да они што пре достигну остале играче на пољу физичке припремљености. Уз то, капитен Ранко Веселиновић, који је скинуо гипс, вежбао је с кондиционим тренером Сашом Семередијем на путу ка опоравку и што успешнијем повратку у екипу.

А. Предојевић

Гајић: Матић отишао у договору са клубом

Војислав Гајић, председник ФК Војводина, позвао нас је јуче и објаснио како је дошло до трансфера Бојана Матића у Партизан.

- Бојан је изразио жељу да промени средину из личних разлога и, у договору с нашим клубом, до реализације посла је дошло – истакао је Гајић. – Омогућили смо му да оствари своју замисао, а ми смо задовољни условима под којима је трансфер реализован. Пронашли смо обострани интерес и нисмо желели да играчу реметимо могућност за решавање животне егзистенције. Партизан је, с његове стране, показао кооперативност, баш као и при прекиду сарадње Војводине и Немање Николића, који се у нашој средини није најбоље снашао, нити се у њу уклопио.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести