Фудбалери Војводине оптимисти пред сутрашњу утакмицу с Мачвом

Победа над Радом у Београду има, без икакве сумње, велики значај за фудбалере Војводине.
Arandjel Stojkovic2
Фото: Аранђел Стојковић у нападу на гол Рада, фото: Ј. Грлић

Три важна бода представљају прави добитак, али још више да су до њих стигли ангажованом, пожртвованом, коначно и солидном, тимском игром. Захваљујући свему томе,као и врхунским одбранама голмана Емила Роцкова, заслужили су читав плен на традиционално тешком гостовању, чиме је порастао ниво самопоуздања сваког појединца и екипе у целини.

Сутра је пред црвено-белима нови изазов, у госте им долази шабачка Мачва, па би нова победа била злата вредна за тим младог стручњака Радована Кривокапића. Њоме би, јединствен је став, Воша створила предуслове да у финишу јесењег дела првенства закрпи многе рупе које су се отвориле у овој полусезони, повећа бодовни салдо и на пролеће покуша да ипак оствари такмичарски циљ - пласман у Европу.

„На Бањици смо показали да је промена тренера позитивно утицала на нас“, рекао је Аранђел Стојковић, десни бек, који је пружио једну од бољих партија од када је из Суботице стигао у редове црвено-белих. „Залагање сваког играча било је на високом нивоу, приметна је била и нека нова енергија у нашем тиму, баш онаква каква нам је потребна у сваком сусрету када се бори за боје и име Војводине. Ово је прави пут којим треба да наставимо, важно је да и у преостале утакмице до краја јесени унесемо исти жар и резултати не би смели да изостану.“


Са Шапчанима од 16 часова

Утакмица Војводина - Мачва игра се у среду на стадиону “Карађорђе”од 16 часова. У сусрету два тима одиграном у оквиру 4. кола Суперлиге у Шапцу, 11. августа ове године, резултат је био 0:0.


Новосађани се увелико спремају за утакмицу с Мачвом, која је, после победе над Радом, додатно добила на значају. Имали су видео-анализу ривала, а Кривокапић им је презентовао додатне информације о Шапчанима.

„Атмосфера у којој радимо се поправила и чини ми се да смо се сви тргли. Уз снагу екипе, сваки појединац спреман је да пружи максимум и надам се да ћемо искорак са Бањице усмерити ка томе да савладамо незгодног супарника. Мачва је тврд, искусан ривал и мо­раћемо да будемо опрезни и храбри, јер нам је велика жеља да тријумфујемо. Треба да искористимо овај моменат, да се додатно подигнемо и у финишу јесење полусезоне освојимо што је могуће више бодова. Позивам и навијаче да дођу у већем броју, јер нам је уз њихову подршку много лакше да играмо“, додао је Стојковић.

У новосадски тим се, после суспензије, враћа капитен Ни­кола Антић, који ће конкурисати за стартну поставу, док нико од повређених играча (Зломислић, Граовац, Ђорђевић), како сада ствари стоје,неће бити на располагању вд шефу стручног штаба Радовану Кривокапићу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести