Фудбалери Војводине ускоро почињу припреме

Приближава се крај зимске паузе за фудбалере Војводине и они ће се, у понедељак 10. јануара, окупити и одрадити обавезне лекарске прегледе.
с
Фото: Ј. Грлић

Потом им следи почетак рада у склопу припрема за други део сезоне, у којем Новосађани планирају да покушају да задрже четврто место на табели Суперлиге, које би им гарантовало нови излазак у Европу.

Мало је информација које ових дана стижу из црвено-белог табора, а које се тичу евентуалних долазака нових фудбалера у редове „старе даме“. Ипак, незванично сазнајемо да су разговори с интересантним играчима пред завршетком и да у најскорије време могу да се очекују њихови резултати. Војводина жели да појача конкуренцију у екипи, а у плану је да доведе освежења на појединим позицијама у екипи, на којима тренутно постоји дефицит.

Како јесенас стандардни голман Никола Симић мора на операцију повређеног лакта и потом га чека дужа пауза, клуб из Српске Атине жели да, довођењем провереног чувара мреже, буде миран када је то важно место у питању. Исто тако, извесно је да су новајлије потребне на месту десног бека, десног штопера и нападача, па остаје да се види с ким оперативци Новосађана разговарају и за кога то процењују да би могао да буде право решење.

Истовремено, млађим играчима понуђен је наставак сарадње и потписивање нових уговора, а они би о томе одговоре требало да доставе у клуб најкасније до 7. јануара.

Времена је све мање, јер сигурно је да би шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић желео да на почетку припрема има на окупу све фудбалере на које ће моћи да рачуна на пролеће. Екипа ће до 20. јануара да тренира у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, а дан касније одлази на припреме у своју стару базу, турски Белек, где ће радити до 4. фебруара.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести