Фудбалери Војводине за корак ближи одбрани трофеја

НОВИ САД: У међусобним званичним утакмицама између фудбалера Пролетера и Војводине, до четвртка увече, никада није било постигнуто више од једног гола, та традиција је срушена у осмини финала Купа када је Воша славила с 2:0.      
f
Фото: Golman Proletera Elesin odbranio je i ovaj udarac napadača Vojvodine Mrkaića/Dnevnik (Filip Bakić)

Можда је помало изненадио тренер Пролетера Бранко Жигић што међу стартних 11, али ни међу резервама, није било Синише Бабића, Филипа Кнежевића, Бразилца Леандра, голмана Петрића, нападача Миросављева, као ни Пејића и Бранислава Милошевића, који су прилику да уђу у игри чекали на клупи. Подмлађена чета са Слане баре, ипак, храбро се супротставила фавориту и успела је да сачува мрежу у првих 45 минута.

У наставку су Лалатовићеви ученици још жешће притисли ривала и практично било је питање тренутка када ће Сланобарци да капитулирају. Догодило се то у 61. минуту, када су лепу акцију извели Бојић, Вукадиновић и егзекутор, некадашњи нападач Пролетера Немања Човић и, каснији ток утакмице посведочио је о томе, сусрет је практично већ тада био решен.

Била је то прилично тешка утакмица, у коју је Пролетер ушао растерећенији, а ми смо у првом полувремену били доста опрезни и некако стегнути, рекао је Немања Човић.

Како је додао, тако је по правилу увек када се игра само један сусрет и када немате прилику за било какве исправке.

Међутим, као и у већини утакмица у овој сезони, у наставку смо заиграли пуно боље, наши напади били су још конкретнији, поручио је Човић.

Он је крунисао лепу акцију навалног дела екипе.

Бојић и Вукадиновић одлично су комбиновали, а овај други ме је идеално послужио и остало ми је само да крунишем тај напад. Наша жеља је да догурамо макар до финала Купа, а то је подразумевало да савладамо Пролетер, казао је Човић, који је носио дрес тима са Слане баре.


Скупштина 4. децембра

Вршилац дужности председника клуба Драгољуб Самараџић заказао је Скупштину, чији је такође председник, за 4. децембар. Међутим, због короне и забране окупљања већег броја људи за сада је непознаница где би могла да се одржи.

Клупско руководство ће о томе обавестити јавност. 


Професионалац сам и чиним све што је у мојој моћи како би Војводина испунила циљеве. И против Пролетера  опција ми је  била победа, а знам да ми играчи и људи из тог клуба због тога не замерају. Сада се окрећемо гостовању у Нишу, поручио је.

По правилу, утакмице између Радничког и Воше доносе прилично неизвесне и тврде дуеле, с повишеним нивоом адреналина на обе стране.

Раднички је изгубио четири сусрета у низу, дошло је  до промене тренера и не налази  се у најбољем моменту. Због тога ће, претпостављам, да учини све да неповољан ток ствари прекине управо у дуелу с нама. Наш циљ је да наставимо борбу за друго место, а то подразумева да покушамо да освојимо три бода на Чаиру. Имамо квалитет, играмо добро и верујем да ћемо бити успешни, поручио је Немања Човић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести