Фудбалери Војводине захваљујући и судијској неправди елиминисани из Купа Србије

У односу на неке раније утакмице одигране овог пролећа, доста измењена постава фудбалера Војводине покушала је у Нишу да приреди изненађење у четвртфиналу Купа Србије.
Trenutak u Nisu pre penala
Фото: Тренутак који је претходио пеналу за Раднички, дуел Стојковића и Ранђеловића, фото: Саша Ђорђевић

Иако без неколицине стандардних првотимаца (Матић, Ђурић, Митошевић и Лазаревић), ученици тренера Радована Кривокапића веровали су да имају способности и снаге да се супротстве фаворизованом саставу Радничког и евентуално пронађу пут до полуфинала у нашем најмасовнијем такмичењу. После 90 одиграних минута на Чаиру, међутим, ништа од реализације сопствених снова нису успели да преточе у реалност и Нишилије су отишле међу четири најбоље екипе, славивши резултатом 2:1.

Само они који су били на стадиону Радничког могу да посведоче шта се све тачно збивало. Већ по чињеници да сусрет суди Чачанин Петар Пипер, арбитар којег црвено-бели, посебно када играју с “Реалом са Нишаве”, не могу да памте по добрим стварима, било је јасно да ће задатак новосадске екипе бити изузетно тежак. И заиста, у складу са својим схватањем фудбала и фудбалске правде, судија је наметнуо критеријум који је апсолутно ишао наруку домаћем тиму.

Треба бити објективан и рећи да је тим тренера Ненада Лалатовића био бољи ривал, утисак је да му додатна помоћ није требала, али ствари су ишле у смеру да се ништа не препусти случају и то се могло јасно приметити при досуђивању прекршаја, као и пенала у 39. минуту.

„Раднички тренутно представља пример како треба да се ради у свим структурама клуба, клуб је који има јасан систем и ради плански и таквом ривалу нисмо могли да парирамо ни у једном сегменту“, попут правог спортског џентлмена, рекао је Радован Кривокапић.

„Већ смо се окренули првенственој утакмици која нас у недељу очекује на нашем терену, када ћемо дочекати екипу Чукаричког. Даћемо све од себе да Војводина што пре почне да личи на саму себе, јер ми је, као неком ко је поникао у овом клубу и прошао кроз све његове селекције, јако жао што морам да причам о томе да се боримо за осмо место у пласман у плеј-оф. Морамо да будемо реални и да прихватимо стварност онаквом каква јесте и да пробамо да се, ако је то икако могуће, изборимо за доигравање међу осам најбољих тимова.“

Нишку причу, као и многе пре тога у овој сезони, треба што пре заборавити и максимално се припремити за нови изазов. Докле год постоји шанса да се дочепају осмог места, Новосађани не смеју да посустану, јер, просто, на то немају право. Ни због навијача, ни због великог имена клуба чији дрес носе. Пораз из Ниша, суђење Пипера и лошу атмосферу која је према њима испољена са трибина стадиона на Чаиру, треба да потисну у други план, јер живот иде даље и од ламентирања над оним што (ни)је било црвено-бели неће имати баш никакве користи.

Сусрет Војводина - Чукарички игра се на “Карађорђу” у недељу, од 19 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести