КУП СРБИЈЕ Раднички елиминисао Војводину  2:1 (1:0)

НИШ: Баш као што се и очекивало на основу тренутне форме и игара које приказују, фудбалери Радничког изборили су пласман у полуфинале Купа Србије.
1
Фото: ФК Раднички/ А. Илић

У занимљивој и динамичној утакмици, уз доста наелектрисану атмосферу на трибинама, а повремено и на терену, домаћи тим испунио је оно што је наумио, али ни гости нису били без амбиције, коју, на њихову жалост, нису имали начина да остваре. Једноставно, Раднички је у овом тренутку јачи и као клуб и као екпа, па је све на стадиону Чаир ишло у њихову корист.

У првих 45. минута веома агрсивно су ушли играчи тренера Ненада Лалатовића, па су већ у 3. минуту у истој акцији имали две лепе прилике, а све се завршило само корнером у њихову корист. Одговорила је Војводина пар минута касније непрезицним шутем Зломислића из велике даљине.

Све до 39. минута пратили смо изједначену игру, у којој је домаћин имао нешто израженији посед лопте, али без правих прилика. Слаби судија Пипер константно је сецкао игру, да би у поменутом минуту пад Лазара Ранђеловића у шеснаестерцу испред гола Емила Роцкова оквалификовао као прекршај за најстрожу казну. Ухватили су се за главе фудбалери из Новог Сада, али помоћи није било, лопту је на пенал наместио најбољи стрелац Нишлија Нермин Хаскић и довео свој тим у вођство.


Промене у Воши

Шеф стручног штаба Војводина Радован Кривокапић у Нишу није могао да рачуне на све играче. Поред изостанка чланова омладинске екипе, који су имали обавезе у својој екипи, изостали су и Матић, Ђурић и Лазаревић, који нису ни допутовали на утакмицу. Иначе, стандардни Граовац и Митошевић сусрет су почели на клупи за резервне играче, на којој се први пут овог пролећа нашли и Никола Гајић, Кристијан Живковић, као и повратник у тим Александар Месаровић.


У наставку сусрета било је обећавајућих акција на обе стране, Војводина се никако није предавала, па је Гојков у 57. минуту шутирао са 25 метара, али право у голмана Ристића. У 63. минуту пробио се искусни Петар Грбић и практично са гол-аут линије убацио лопту на другу стативу, а тамо је најприсебнији и највиши у скоку поново био Хаскић и повећао вођство домаћина на 2:0.

Новосађани су покушавали да се некако врате у утакмицу, снажни Секу Коне водио је велику битку са одбраном домаћина, али праве опасности по гол Ристића није било. Тек у надокнади времена најпре је покушао Милојевић, Ристић је одбио лопту у корнер, а после ударца из угла најсналажљивији пред голом Нишлија био је Огњен Ђуричин и поставио коначних  2:1 за тим из Ниша.

А. Предојевић

А.Илић

Раднички (Н) - Војводина 2:1 (1:0)

НИШ: Стадион Чаир, гледалаца 2500, судија: Пипер (Чачак). стрелци: Хаскић у 40. (из пенала) и 63. за Раднички, а Ђуричин у 90. минуту за Војводину. Жути картони: Тодоровски (Раднички), Саничанин, Гојков, Зломслић.

РАДНИЧКИ: Ристић 7, Ђорђевић 6,5, Панков 7, Тодоровски 6,5, Бондаренко 6,5, Црномарковић 7, Хаскић 8, Грбић 7 (Петровић), Дринчић 7, Ранђеловић 7,5 (Никодијевић), Којашевић 6,5 (Нома 6,5).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 6,5, Веселиновић 7, Саничанин 6,5, Деветак 6,5, Зломислић 6,5, Милојевић 7, Гојков 6,5 (Срећковић), Ђуричин 7, Езе 6,5 (Живковић), Коне 7 (Гајић).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести