Куп Србије: Спартак испао, поражен од Младости

У четвртфиналу Купа Србије фудбалери Спартака из Суботице поражени су на свом терену од лучанске Младости 1:2 (1:0).
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Суботичани су имали играча више али нису успели да победе Лучанце који су у другом делу утакмице начили подвиг и преокренули меч са играчем мање.

Играло се отворено од самог почетка па до краја меча. Водила се тешка борба за победу, у томе су успели гости. Прву шансу је имао Спартак у 20. минуту преко Ђорђа Јовановића, када је са 12 метара оштро шутирао на гол Росића, а он крајње напором избацује у корнер.

Пар минута касније Лучани изводе брз напад преко Стефана Димића, на асистенцију Ристића, а он шутира преко пречке. Стопостотна шанса за госте била је у 34. минуту, када је Радивојевић са три метара промашио празан гол. У 40. минуту Спартак је могао и до вођства, када је Андрија Вучковић са 15 метара оштро шутирао а лопта пролази поред стативе. У 41. минуту Младост игра са 10 играча, јер је Иван Милошевић због другог жутог кратона морао у свлачионицу.

Најзад погодак за плаве голубове, у последњем минуту првог полувремена када је Торбица извео слободан ударац до Младеновића, који добро центрира на другу стативу до најмлађег играча у тиму Спартака Стефана Шормаза који главом лопту са осам метара шаље у супротан угао немоћног голмана Росића. У наставку су обе екипе кренуле много агресивније, Младост покушава да дође до изједначења, у томе не успева јер је чврста одбрана Спартака била на месту.

Најбоља шанса је била у 57. минуту, када је могло и до 2:0, Туфегyић шутира лопту главом, лопта улази у гол а Пејовић са гол линије је избацује у поље. Младост је изједначио у 60. минуту из брзе акције када је на центаршут Радивојевића упутио лопту до Бојовића, а он погађа мрежу са 15 метара за 1:1. У 73. минуту поново шанса за Спартак, овога пута прилику за 2:1 имао је резервиста Туфегyић, када је са шест метара оштро шутирао, а голман Росић је избија из мреже. Гости долазе у 80. минуту до другог гола из брзе акције, лопту су имали у поседу Бојовић и Јовановић, том приликом је Јовановић идеално послужио Александра Пејовић који са осам метара шаље лопту у мрежу за 1:2.

У надокнади времена Спартак је могао да изједначио преко голмана Лучића, који је помогао својим играчима у шеснаестерцу гостујућег тима, на центаршут Обрадовића, а голман Лучић са пет метара пребацује лопту преко пречке.

Младост је у полуфиналу, а жреб ће бити одржан у петак.

С. Стојиљковић

Спартак ЖК - Младост (Л) 1:2 (1:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 200, судија: Јовановић (Београд). Стрелци:  Хормаз у 43. за Спартак ЖК, а Бојовић у 60. и Пејовић у 80. минуту за Младост (Л). Жути картони: Дунђерски, Ракић, Радовановић (Спартак ЖК), а Милошевић, Пејовић, Тумбасевић (Младост). Црвени картон: Милошевић у 41. минуту (Младост).

СПАРТАК ЖК: Лучић 7, Керкез 6,5 (Ђенић), Торбица 7 (Главчић 6,5), Ђорђевић 7, Радовановић 6,5 (Туфегyић 6,5), Дунђерски 6,5, Шормаз 7, Вукчевић 7, Обрадовић 6,5, Ракић 7, Младеновић 7.

МЛАДОСТ (Л): Росић 7, Пешић 6,5 (Андрић 6,5), Милошевић 6,5, Синђић 7, Лековић 7, Пејовић 7,5, Ристић 6,5 (Павловић 6,5), Тумбасевић 7, Јовановић 7, Бојовић 7, Димић 6,5 (Радивојевић 6,5).

Финале је заказано за 30. мај, а трофеј брани Партизан.

Мечеви:

Напредак - Партизан (15.30)

Раднички - Војводина (17.00)

Црвена звезда - Радник (18.00)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести