Фудбалери Звезде у уторак против Пјуника; Станковић: Идемо на победу

ЈЕРЕВАН: Фудбалери Црвене звезде гостују у уторак Пјунику у Јеревану у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.
dejan stankovic fkcz
Фото: FK Crvena zvezda

Дуел у главном граду Јерменије почиње у 19 сати, а тренер црвено-белих Дејан Станковић тврди да неће бити пуко "одрађивање посла" имајући у виду убедљив тријумф у Београду 5:0.

Свака европска утакмица је доказивање и потврђивање за нас. На терен ће изаћи најбољи тим, недостају нам три играча, али имамо добре замене и широк ростер. Сви су жељни игре, желимо да изађемо јако, а идемо на победу због величине клуба која нас обавезује на то, али и коефицијента, рекао је Станковић на конференцији за медије.

Он у односу на стартних 11 у Београду нема на располагању лакше повређене Александра Пешића и Мирка Иванића, као и суспендованог Милана Родића.

О Пјунику мислим све најбоље, нису случајно овде у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, иако папир некада покаже да си изразит фаворит, као што смо ми то били у Београду, међутим, наишли смо на организован и чврст отпор. Морали смо да будемо фокусирани, иако нам је концентрација попустила у пар наврата, превасходно у првих 15 минута. Поклонили смо им пар лопти, испред нашг гола, па и на средини, где су фудбалери Пјуника умало то искористили. Причали смо и анализирали шта не треба да се понавља више, подвукао је Станковић..

Станковић се захвалио домаћинима на топлој добродошлици.

Нисам први пут у Јерменији, био сам овде као играч и после кад сам радио у УЕФА. Ако смо до голова дошсли на основу њихових индивудалних грешака у Београду, то је заслуга наших играеа, јер смо их "натерали" да то ураде. До голова се и тако долази, а терен је једино мерило. Била је добра такмичарска утакмица са високим интензитетом, али морали смо да се добро озонојимо за сваки гол, поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести