Фудбалерке Војводине почеле припреме за сезону пуну изазова

НОВИ САД: Фудбалерке Војводине почеле су припреме за нову сезону у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику.
fudbalerke vojvodine dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Тренер Немања Савић рад је почео са 23 девојке. Новосадски суперлигаш у наредним сезонама ослониће се на младе снаге, уз велика очекивања, с обзиром да су млађе категорије међу најбољима у земљи.

У прелазном року клуб су напустиле Марија Ковачевић, Анастасија Николић, Тања Млинаревић, Злата Милановић и Александра Савановић, а до сада су стигла три појачања, из земунске Слоге Миљана Ивановић, Жељка Белован и Марија Дабић. Екипи предстоји велики рад а струци и стрпљење јер екипа у просеку нема ни пуних 17 година.

Фото: Dnevnik.rs

„Почели смо припреме у измењеном саставу у односу на претходну сезону, али су остале све девојке из нашег млађег погона, што нам је био превасходни циљ.Фудбалерке  које смо хтели да задржимо су ту, а онима које су нас напустиле желимо све најбоље. У припремном периоду ћемо одиграти пет утакмица, за сада знамо три противника, радићемо у ФЦ “Вујадин Бошков” и на теренима на Сајмишту. Екипа је подмлађена, ускоро ћемо се комплетирати пошто смо у преговорима са још две девојке. Очекујем максимално залагање, а овосезонски циљ је пласман у плеј-оф“, рекао је тренер Немања Савић.

 У стрчном штабу су још Срђан Глигорић и Милош Савић.

Капитен Адријана Делић почела је своју трећу сезону у црвено-белом саставу и нада се плсману у плеј-оф.

„Главни акценат рада ће бити усмерен на млађе играчице. Зна се добро да је наша школа веома квалитетна. Клуб се определио за такав рад и ја сматрам да је то много боље решење него да се доводе старије фудбалерке. Очекује нас дуга сезона, а циљ је пласман међу четири најбоље екипе. Најјачи је Спартак, а остале екипе су приближног квалитета, надам се да ћемо у наредним годинама моћи да парирамо и Суботичанкама“, најавила је капитен Адријана Делић.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести