Футсалери Србије ДО ТРИЈУМФА НАД ПОЉСКОМ У ГОСТИМА

Важну победу извојевала је футсал репрезентације Србије које је са 2:1 победила Пољску у Кошчалину на старту последњег круга квалификација за Светско првенство, које се идуће године одржава у Узбекистану!
1
Фото: Фудбалски савез Србије

Одиграли су наши футсалери одличан меч, поготово у првом делу сусрета када су стекли два гола предности.

Добро је Србија ушла у меч, без обзира на силне хендикепе које је имала. Без неколико повређених играча, изабраници селектора Дејана Мајеса све су учинили да покажу квалитет који имају. Одлично је деловала екипа и добрим акцијама је утишала пуну дворану у Кошчалину, а резултат сјајне игре били су голови. После две, три изгледне прилике Матијевић је матирао Калужу у 7. минуту. Убрзо је уследила још једна добра акција, а реализатор је био Петров и Србија је водила са 2:0 после 12 минута игре. У сваком сегменту игре наши футсалери су били бољи ривал, а добрим одбранама истакао се и Вулић.

Наставак утакмице је донео нова узбуђења, домаћин је одмах дошао до гола преко Лутецког и успео је да се врати у меч. Све је било отворено, прилике су се ређале на обе стране. Вулић је у неколико наврата био фантастичан, а пред голом Калуже недостајало је мало више концентрације. До краја није било промене резултата, издржали су "орлови" све налете Пољака и успели да остваре важну победу.

Србију у 2. колу очекује дуел са Белгијом 20. септембра у Смедереву.

Г. М.

Пољска - Србија 1:2 (0:2)

КОШЧАЛИН: Градска хала, гледалаца: 800. Судије: Космуамбетов, Галеев и Турсунбаев (сви Казахстан). Стрелци: Матијевић у 7. и Петров у 12. минуту за Србију и Лутецки у 21. минуту за Пољску.

ПОЉСКА: Калужа, Заставник, Лутецки, Мровиец, Кризел. Наврат, Кубик, Маџиак, Скиепко, Сурмиак, Лешчак, Марек, Садурцки.

СРБИЈА: Вулић, Росић, Рамић, Ракић, Јањић. Николић, Матијевић, Васић, Симић, Томић, Лазервић, Петров, Рајчевић, Маринковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести