Гаћиновић о узроцима кризе у коју су запали фудбалери Спартака: Кривица је највише до нас самих

После ремија и пораза на свом терену, које су забележили у сусретима с Новим Пазаром (1:1) и Пролетером (1:2), фудбалери Спартака оружје су положили и у Сенти, где их је ТСЦ савладао с убедљивих 3:0.
Gacinovic i Buac
Фото: Владимир Гаћиновић и Владимир Буач, фото: ФК Спартак

Од тима који је после првих шест кола првенства словио као најпријатније освежење у српском фудбалу, Суботичани као да су изгубили дах и утопили се у некакво сивило. Додуше, и даље су високо позиционирани на петом  месту на табели Суперлиге, али је звоно за узбуну активирано. У суботу играју код куће са Чукаричким, а онда следи пауза због обавеза репрезентације, која ће им, утисак је, изузетно пријати.

- Сигурно је да смо доживели пад енергије, а уз то смо, због повреда, остали и без неколицине изузетно важних играча – каже тренер Владимир Гаћиновић. - У Сенти смо играли практично без читаве задње линије, а јако добро се зна шта за нас значе штопери Иванчевић и Текијашки у фази одбране. То као да није довољно, па с озледама кубуре и Савковић, Милошевић, Николић, Шимура... Морам да будем реалан, јер доста је и до нас самих, нисмо били у елементу, а и спортска срећа као да нам је окренула леђа. Примера ради, код вођства ТСЦ-а од 1:0 најпре смо погодили пречку, а онда је Денковић пропустио шансу да изједначи с беле тачке.


Вратио се Павићевић

Од јуче је стручни штаб јачи за новог члана. У Спартак се вратио Саво Павићевић, који је до недавно водио екипу српсколигаша Бачке из Суботице.


Наставио је Гаћиновић да елаборира елементе због којих је његов тим заустављен у лепој серији.

- Очигледна је криза у коју смо запали, пошто више нисмо у жељеном ритму. Јако нам недостаје млади репрезентативац Иванчевић, који је изван екипе од повратка с окупљања селекције Србије због повреде задње ложе. Због тога сам принуђен да Јапанца Шимуру враћам на позицију штопера, а онда на квалитету губи игра на средини терена. Принудне ротације биле су неминовност, а треба да се има у виду и чињеница да постоји велики јаз у квалитету између првих 13 или 14 фудбалера који носе екипу и осталих.


Без нових играча

Летњи прелазни рок се приближио завршетку, па је логично питање за Гаћиновића било то да ли ће у наредним данима евентуално ангажовати неког новог фудбалера.

- Не верујем да ће то да се догоди, јер, као клуб, немамо те финансијске могућности. Играчи који вреде имају високе цене и због тога ми је много важније то да останемо сви на окупу и да нас нико не напусти. Ослањамо се на момке који немају уговоре, повратнике из иностранства, играче који, попут Николића, дођу на позајмицу и оне који нису толико познати у нашој спортској јавности.


У следећем колу гости Суботичана биће Чукарички, још један веома незгодан ривал.

- Нажалост, већ сада рачунам на то да ћемо и против Чукаричког морати да наступимо без неколицине кључних играча. Ту не можемо пуно тога да променимо, али зато ћемо морати да изменимо однос према игри, јер од ремија с Новим Пазаром наше партије биле су испод сваког нивоа. Упозоравао сам и раније играче на то да се брзо поништавају одлични резултати и показало се да сам био у праву. Основни проблем је, ипак, у нама самима и јасно ми је да су нам потребне промене у главама и приступу обавезама – јасан је  Владимир Гаћиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести