ТСЦ надиграо Спартакa у војвођанском дербију

Фудбалери ТСЦ-а очиглдно да су се опоравили од учешћа у квалификација у Лиги Европе и после победе у Шапцу против Мачве славили су и у војвођанском дербију у окршају са Спартаком.
lopta2
Фото: pixabay.com

С друге стране Субиотичане је стигла криза, па су забележили и други узастопни пораз.     

Тополчани су повели већ у 11. минуту. Све је урадио Ненад Лукић. Преварио је неколико гостујућих фудбалера и асиситрао младом Бањцу који је са 18 метара погодио мрежу. Наравно, после примљеног поготка  Спартак је кренуо у напад, али је одбрана ТСЦ-а била на месту. Могли су  Тополчани у 18. минуту да постигну и други погодак, када је Немања Петровић опалио лопту са неколико метара, а голман Спартака Дујмовић је био на месту.

А онда је Спартак имао прилику, а потом и пенал, када је Варга после корнера беспотребно на петервцу срушио без лопте Јочића. Међутим, ударац се беле тачке слабо је извео Денковић, а одлични Филиповић успео је без проблема да заустави његов ударац. Два минута пре караја првог полувремена после лепе акције, Милићевића, Лукић је са 18 метара савладао Дујмовића.

У наставку ТСЦ је био бољи, али се мора рећи да су и Суботичани добро парирали и имали неколико прилика. У 67. минуту Милићевић је био у прлици за погодак, али када он није успео то је онда урадио Ђуро Зец, који је лопту повео са центра. Иако у овој акцији није успео да савлада голмана Суботичана само минут касније Ђуро Зец је са неких 18 метара погодио мрежу и решио победника. 

С. Ст.

ТСЦ - Спартак 3:0 (2:0)

СЕНТА: Градски стадион, играно без гледалаца, судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Бањац у 11. и Лукић у 43. и Зец у 68. минуту.  Жути картони: Томановић, Милићевић (ТСЦ), а Савовић, Милошевић (Спартак).

ТСЦ: Филиповић 8, Варга 7, Сантрач 7 (Тумбасевић 7), Томановић 7,5, Милићевић 7,5, Зец 8 (Ђурић), Бањац 8 (Дуроњић 7), Антонић 7,5, Бабић 7, Лукић 8,5 (Силађи), Петровић 7 (Поњевић).

СПАРТАК: Дујмовић 6,5, Шимура 6,5, Јочић 7, Милошевић 7, Видаковић 6,5, Денковић 6,5 (Шормаз 6), Николић 7, Савковић 6,5 (Бајић), Туфагџић 7, Маричић 6,5, Видовић 6,5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести