У Сенти суперлигашки војвођански дерби ТСЦ - Спартак

Утакмице између ТСЦ -а и Спартака у минулом шампионату су били изузетно интересантне и гледани.
tsc
Фото: Капитен ТСЦ -а Саша Томановић у ваздушном дуелу са играчима Спартака, фото: Дејан Милић

Без обзира што су ова два тима ретко играла у истом такмичењу због близине градова створен је ривалитет. Сутрашњи окршај у Сенти, поред ривалитета, има велики значај за оба тима, Тополчани настоје да ухвате прикључак са водећима, док Суботичани желе да надокнеде пропуштено у минула два кола у мечевима са Новим Пазаром и Пролетером.

- Мој колега Гаћиновић је направио сјајну екипу која веома добро функционише и зато је пред нама озбиљан изазов. Ипак, верујем да ће нам победа у Шапцу, као и невероватна утакмица против Стеауе бити додатни мотив да одиграмо квалитетно и ефикасно и да освојимо бодове. Веома поштујемо одличне Суботича, али верујемо да можемо уз максимално пожртвовање да их савладамо – рекао је тренер Золтан Сабо

Везни играч ТСЦ-а Јанко Тумбасевић је похавлио екипу Спартака, истакао да обе екипе негују  нападачки фудбал и још додао:

- Играмо на домаћем терену и не видим разлог да не победимо. Спартак  игра нападачки, као и ми, очекујем лепу утакмицу и нашу победу из разлога што сматрам да смо у овом тренутку у бољој форми.

Нападач Ненад Лукић верује да ће ТСЦ наставити са добрим партијама.

- Очекујем да екипа понови издање из  меча са Стеауом и у том случају победа неће изостати. И Спартак и ТСЦ играју добар фудбал, на гол више. Надам се да ћемо успети да ухватимо ритам из прошле сезоне и да ћемо се тријумфом над Спартаком приближити водећима на табели – најавио је Лукић.

У табору Суботичана атмосфера је добра, без обзира што су на свом терену прво ремизирали са Новим Пазараом, а затим изгубили од Пролетера.

- Ухватила нас је мала криза. Сезону смо добро отворили, али нас ја ваљада сустигао умор, па у претходна два меча нисмо били на очекиваном нивоу. Добро смо радили ове недеље, освежили се и спремно дочекујемо утакмицу у Сенти – каже стратег Владимир Гаћиновић.

Један од најбољих у редовима Спартака на почетку сезоне био је везиста Никола Срећковић.

- Надам се да ћемо добром партијом стићи до бодова у Сенти. И ми и ТСЦ гајимо офанзиван фудбал, па очекујем доста голова. Уверен сам да ће утакмица бити лепа и занимљаива и заиста је штета што ће се играти без присуства гледалаца – казао је Срећковић.

Сви су изгледи да ће на утакмици у Сенти, која почиње у 16 часова, бити ревија голова, с обзиром да комшије играју нападачки фудбал.

Г. К. - С. СТ.    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести