Гајдобрани на путу ка вишем рангу

На крају године се своде биланси и праве планови за наредни период.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

У табору ФК  Херцеговац из Гајдобре имају доста разлога да буду задовољни оним што су постигли. Гајдобрани су били учесници баража за попуну Војвођанске лиге Север, освојили су Куп ОФС Бачка Паланка и титулу јесењег првака у ПФЛ Сомбор, са реалним изгледима да буде оверена на пролеће.

- На крају сезоне 2018/19. учествовали смо у баражу за попуну Војвођанске лиге север, али нисмо успели да се домогнемо четртог ранга такмичења. Ове године освојили смо Куп на подручју ОФС Бачка Паланка, а на завршетку првог дела првенства у Сомборској лиги освојили смо прво место. У петнаест првенствених кола остварили смо дванаест победа, један реми и доживели смо два пораза. Екипу је у првих десет кола са клупе водио Милан Пуђа, који је из породичних разлога  кормило у последњих пет кола препустио Синиши  Станивуку. И један и други добро су водили екипу – каже председник клуба Александар Грубачић.

Уз добре резултате на терену, треба споменути шта је урађено на спортској инфраструктури у овом селу, где таленти ничу као печурке после кише.

- Терен је обновљен,а прилази стадиону подигнути су ваљано урађенина знатно виши ниво. У плану је реновирање свлачионице, као и покривање трибина. Све што је урађено, као и оно што планирамо не би било могуће остварити да нема добре сарадње са локалном самоуправом, Месном заједницом и привредним субјектима у Гајдобри, који подржавају рад нашег клуба – истиче Грубачић.

Евидентно је да се у Херцеговцу добро планира на дуже стазе и домаћински ради. Једна од формула успешности клуба је у заједништву и јединству. У селу планирају формирање спортског друштва, у коме би се поред фудбалског нашли, кошаркашки, рукометии и шах клуб. Средином наредне године у Гајдобри ће по свену судећи бити одржан референдум о завођењу месног самодоприноса по стопи од један одсто. Прикупљена средства била би искључиво намењена за даљи просперитет спортса и културе у Гајдобри, која на карти наше земље заузима све значајније место у ове две области.

        М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести