Гајић и Петровић: Растемо из дана у дан

„Презадовољни смо како се одвијала цела групна фаза такмичења. Ово је резултат који смо прижељкивали и донекле смо и знали у којим мечевима треба "тражити" бодове, рекао је десни бек Звезде Милан Гајић после ремија у Либерецу 0:0 и укупно 11 бодова у групној фази Лиге Европе.
liga evrope, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Claude Paris)

"Задовољан сам и због чињенице да смо пре ове утакмице обезбедили ''европско пролеће''. Заиста је био тежак меч, хладно време, много фаулова, нажалост смо пропустили неке наше шансе, али не треба жалити за тим. Циклус је затворен, освојили смо 11 бодова и могу да кажем да смо заиста срећни због тога", рекао је Гајић.

Он је посебно нагласио чињеницу да је Звезда од старта сезоне изгубила само један меч.

"То је невероватан податак. Препоносан сам на саиграче, стручни штаб и читав клуб. Растемо из дана у дан и гинемо једни за друге. Управо то је крунисано јесењом титулом и проласком у наредну фазу такмичења. Чекају нас још утакмице у првенству и купу, после чега одлазимо на заслужени одмор, а имамо жељу да на прави начин крунишемо јесењи део сезоне", истакао је Гајић.

„Могу да кажем да сам сигуран да је сваки навијач Црвене звезде вечерас поносан и пресрећан, рекао је Звездин фудбалер Његош Петровић после ремија у Либерецу 0:0 и освојених 11 бодова у групи Лиге Европе.

"Имали смо тежак и специфичан пут, поготово ова два последња гостовања су била другачија што се тога тиче. Знали смо да нас чека тешка утакмица и били смо свесни да је Либерец екипа која игра ''тврдо'', управо је такав меч и био. Жао ми је што нисмо тријумфовали, али у сваком случају имамо 11 освојених бодова, групну фазу смо завршили као другопласирани и могу да будем задовољан", рекао је Петровић.

Двадесетједногодишњи везиста из Крупња истиче да пут до шеснаестине финала Лиге Европе није био лак.

"Кад вратимо филм, схватимо колико је све ово било тешко и напорно. Много смо се трудили и вредно радили, било је шест утакмица, уз квалификације, а ми смо доживели само један пораз. Још једном морам да поновим - сви треба да будемо поносни на успех који смо постигли", поручио је Петровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести