Гајић: Отварамо простор за наше таленте

БЕЛЕК: Иако су прошла три дана од преласка Бојана Матића у редове Партизана, о том трансферу још увек се разговара међу црвено-белима.
Gajic i lalatovic
Фото: Војислав Гајић и Ненад Лалатовић на тренингу на Златибору, фото: ФК Војводина

- Већ на окупљању пред почетак припрема за пролећни део сезоне Матић је рекао да се психички више не осећа као да је играч Војводине и да жели да промени средину – казао је Ненад Лалатовић. – Из управе му је речено да, уколико стигне финансијска понуда која ће бити по мери клуба и њега самог, о трансферу може да се разговара. После тога Партизан је послао понуду која је најпре била одбијена, али након њене корекције клуб је одлучио да се сагласи с његовим одласком. Матић је имао изричиту жељу да пређе међу црно-беле и рекао је да му је Партизан понудио много јачи уговор од оног који је имао у Новом Саду, као и да уз понуђене услове може да реши егзистенцију. Рекао сам му тада да је Воша једнако велики клуб као Партизан и Црвена звезда и да би, у случају да и на пролеће понови ниво сопствених јесењих партија, на лето сигурно могао да оствари добар инострани трансфер. Матић је остао при свом захтеву и морао сам једноставно да се сложим с тим.

На службеном сајту ФК Војводина објављена је и реакција председника клуба Војислава Гајића.

- Клуб је у обзир узео чињеницу колико година Матић има, као и жељу да у наредном периоду промовише играче из сопствене омладинске школе – казао је Гајић. –  Жеља Војводине је да у наредном периоду отвори простор за развој и напредовање 17-годишњег Вукашина Богдановића, нападача који је члан млађих репрезентативних селекција и који показује изузетан таленат. Осим њега, рачунамо и на још неке фудбалере који надолазе и којима желимо да пружимо шансу. То је јасна политика и оријентација клуба у будућности, а начин и брзина њене реализације зависиће од процена и одлука шефа стручног штаба.

За сада још увек нема вести о евентуалном ангажману новог нападача, пошто је сада на тој позицији остао усамљен новајлија Момчило Мркаић. Лалатовић је више пута поновио да му је жеља да доведе још једног центарфора, па остаје да се види да ли ће му чланови управе и ту жељу и услишити.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести