Одличнo издање Новосађана у Белеку:  Војводина – Шахтјор Доњецк 1:1

На почетку серије контролних утакмица у Турској, фудбалери Војводине имали су можда и најтежег ривала, екипу славног Шахтјора из Доњецка, редовног учесника такмичења у групним фазама Лиге шампиона и Лиге Европе.
1
Фото: Фудбалери Војводине и Шахтјора одиграли су веома квалитетну утакмицу

 (Од нашег специјалног извештача)

Нису се Новосађани уплашили великог противника, одиграли су храбро током свих 90 минута и показали да се налазе на добром путу да и сами стигну до европске конкуренције. Тренер Лалатовић је послао на терен у овом тренутку можда и најбољи састав, а свих 11 момака се потрудило да не дозволи Украјинцима да створе ни једну опипиљивију прилику. На другој страни, играјући препознатљив пресинг на последњу линију супарника, црвено-бели су имали неколико прилика, од којих свакако треба истаћи ударац главом Мркаића, после корнера који је извео Дринчић у 14. минуту, и  Бојићеву, у 22. минуту.

У наставку су оба тренера изменила готово комплетне поставе, а нешто више од игре у односу на младиће из Србије имали фудбалери из Доњецка. Имали су неколико опасних удараца после досуђених фаулова, али су шутирали поред или преко гола. У 78. минуту сјајно је лопту повукао Дејан Зукић, одиграо је изврстан пас у дубину, иза леђа одбрани Шахтјора, а на њу је налетео Михајло Нешковић и, уз помоћ једног одбрамбеног играча ривала, довео Вошу у вођство. Само три минута касније, узвратио је украјински тим, који је преко Бразилца Алана изједначио на 1:1.

По завршетку сусрета Ненад Лалатовић имао је разлога да буде задовољан.

- Похвалио бих играче за оно што су показали против једног заиста великог тима. Мислим да смо одбранили част српског фудбала, показујући да је и Војводина велики тим. Гледаоци су имали прилику да се увере како се у нашој земљи игра леп и квалитетан фудбал. Одиграли смо у првих 45 минута тактички веома добру утакмицу, па ривал није успео да створи ни једну шансу. И у другом делу, када су на терену у нашем тиму били млађи играчи и новајлије које су нам тек пристигле, пружили смо добру игру, а гол смо постигли после прелепе акције Зукића и утрчавања Нешковића. Није момцима било лако да играју с асовима који коштају велики новац, јер знам да власник клуба Ринат Ахметов улаже огромне цифре у екипу. Видело се да је ривал јако квалитетан, али моји играчи су оставили срце на терену, желећи да покажу да и они могу да играју у таквим екипама. Добро смо истрчали утакмицу, нико нам се није повредио и могу да будем више него задовољан – рекао је Лалатовић.


Међу гледаоцима било познатих лица

Утакмицу између Воше и Шахтјора пратило је више познатих фудбалских лица из Србије и из региона. Приметили смо међу гледаоцима неке од првотимаца Вождовца, који се такође припремају у Белеку, фудбалере нишког Радничког,  бивше чланове Војводине Немању Суботића и Лазара Ђорђевића, бившег хрватског репрезентативца Дарија Шимића и још неке. Сви они с пажњом су испратили сусрет и сасвим је сигурно да су им утисци о њему били позитивни. 


Један од функционера Шахтјора, бивши хрватски репрезентативац Даријо Срна, радо се одазвао молби да укратко оцени сусрет.

- Војводина има заиста добру екипу. Посебно су ме изненадили у првом полувремену играјући нетипичан високи пресинг. Мој брат Лала је све то лепо сложио и где год да ради, он остварује одличне резултате. С разлогом је ту где јесте, па њему и Војводини желим све најбоље и да уђу у Лигу Европе. Пре неколико дана Шахтјор је дошао у Белек, добри смо, почели смо да газимо и жеља нам је да освојимо првенство, али ка том циљу идемо корак по корак – казао је Срна.

А.Предојевић

Фото:Ј. Грлић

БЕЛЕК: Игралиште хотела „Сусеси“, гледалаца: 150, судија: Егритменоглу (Турска). Стрелци: Нешковић у 78. за Војводину, а Алан у 81. минуту за Шахтјор. Жути картони: Бојић (Војводина), а Конопјанка (Шахтјор).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Деветак, Дринчић, Топић, Вукадиновић, Бојић, Гемовић, Мркаић. Играли су још: Тороман, Бјековић, Андрић, Стојсављевић, Ђорђевић, Ђуришић, Зукић, Ђуричин, Кокир, Нешковић, Човић.

ШАХТЈОР ДОЊЕЦК: Трубин, Кочолава, Киријану, Кирјуканцев, Конопјанка, Маркос, Фернандо, Велингтон, Муравски, Мудрик, Коваленко. Играли су још: Кривстон, Матијенко, Исмаили, Болбат, Степаненко, Марлос, Алан, Тепе, Дентињо, Мораеш, Кикан, Бондаренко, Вакула.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести