Газета: Тунел на Маракани као улазак у пакао...

НАПУЉ: Познати италијански лист Газета дело Спорт, пред гостовање Наполија у Београду, посебан осврт дао је на чувени тунел стадиона Црвена звезде и описао га као "улазак у пакао", алудирајући на буку која се очекује на утакмици Лиге шампиона.
marakana, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Новинар Ђовани Батиста Оливеира, који је прошао тунелом који води на терен стадиона "Рајко Митић", очигледно је био импресиониран, али и престављен амбијентом пролаза испод северне трибине, где су смештене најватреније присталице Звезде.

"Излаз из свлачионица изгледа као савим обичан, сличан онима у основним школама. Онда са десне стране чујете буку и угледате тунел у који морате да уђете, из којег допире бука и почнете да бринете. Први утисак о тунелу је његова дужина, не види му се крај, а други да има нагиб. Као да се спуштате у пакао", пише у тексту.

Тунел је описао да је узак и јако дугачак, јер има две деонице које воде на терен.

"Широк је тек неколико метара, а дугачак 75 и то први део. Јер када помислите да сте стигли до краја, када видите светла и чујете буку, нисте. Четири степеника лево, па 19 десно, а онда опет низбрдо и тунел постаје све ужи и ужи... У последња 33 корака изнад главе допире бука са најватренијим навијачима".

Како је нагласио, многи се запитају како да играју у таквом амбијенту.

"Светлост коју видите у последнијх 15 корака, није нимало умирујућа, напротив...", изнео је своје виђење репортер Газете.

Утакмица између Црвене звезде и Наполија игра се вечерас од 21 сат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести