Генерална проба Младости ГАТ у Лучанима: Искуство домаћина пресудило

ЛУЧАНИ: На повратку кућама с двонедељних припрема на Златибору, фудбалери Младости ГАТ свратили су до Лучана и тамо имали генералну пробу пред почетак првенства.
m
Фото: Momenat iz susreta u Lučanima/FK Mladost GAT

Домаћин им је био имењак из ове вароши и била је то добра прилика за обојицу тренера да провере тренутну форму екипа и шта је оно на чему треба још да се поради до следећег викенда.

Прву озбиљнију прилику у 11. минуту имао Милан Бојовић, када је пребацио лопту преко Миловановића, али је онда, с пет метара, шутирао преко гола Милојевића. У 22. минуту, међутим, најбољи стрелац Лучанаца није пропустио прилику да затресе мрежу.

Лепо је по левој страни прошао млади Гордић, фино заврнуо лопту пред гол, а Бојовић је овог пута био присебнији и домаћа Младост је повела.

У 34. минуту, ипак, нападач Новосађана Миросављев искористио је кикс Стефана Максимовића, погодивши сам угао Остојићевог гола.

Фото: Ekipa Mladosti GAT koja je počela utakmicu s imenjakom iz Lučana/FK Mladost GAT


Тројка изостала

Новосађани су у вечерашњем сусрету били ослабљени, пошто тренер Бранко Жигић није могао да рачуна на лакше повређене Милета Савковића, Срђана Димитрова и Зарију Ламбулића.

Они су, наравно, пратили утакмицу и бодрили саиграче, а очекује се да већ почетком наредне недеље заузму место у екипи и конкуришу за састав за првенствени деби с Радником у Сурдулици.


Почетком наставка, одличне прилике имали су домаћи играчи Јојић, после тога и Гордић, али је голман Милојевић одлично интервенисао.

Вођена је изједначена борба, утакмица је добијала обрисе праве – такмичарске. После увежбане акције после центаршута екипе тренера Жунића, присебан је био поново Бојовић, искористио постављени блок и Лучанци су повели 2:1.

Два-три минута касније, после корнера, главом је лепо циљао Јочић, али је био замало непрецизан. Било је прилика испред оба гола, али је ритам игре за нијансу опао због већег броја измена у обе екипе. У 86. минуту Сремчевић је погодио пречку после одличне контре домаће екипе, а два минута касније трећи гол за Младост из Лучана постигао је Ђорђе Бабић.

А. Предојевић

Младост (Л) – Младост ГАТ  3:1 (1:1)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца: 50, судија: Луковић (Чачак). Стрелци: Бојовић у 22. и 67. и Ђ. Бабић у 88. за Младост, а Миросављев у 34. за Младост ГАТ. Жути картони: Радивојевић, Митровић, Прибаковић (Младост), а Радуловић, Јочић (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ (Л): Остојић, С. Максимовић, Милошевић, Мићевић (Радивојевић), Радовановић, Баха, Ф. Жунић, Марковић, Дунђерски, Бојовић, Гордић. Играли су још: Самчевић, Јојић, Веснић, Марковић, Ђ. Бабић, Перовић, Милановић, Митровић, Мајковић, Сремчевић, Прибаковић.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Мандић, Јочић, Миловановић, Илић, Н. Максимовић, Швоња, Поповић, Миладиновић, Радуловић, Миросављев. Играли су још: Слијепчевић, Мијић, Вукмановић, Маричић, Секулић, Станковић, Караћ, Марковић, И. Бабић, Ковачевић, Маркиш.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести