Ожеговићев гол против Јавора навијачи Војводине прогласили за најлепши у протеклој деценији

Огњен Ожеговић, момак рођен у Градишки (БиХ), напустио је пре неколико година редове фудбалера Војводине и после тога наступао за кинески Чангчун, Чукарички, Партизан и руски Арсенал из Туле, а сада је члан немачке екипе Дармштат.
Ognjen Ozegovic makazice
Фото: Гол Огњена Ожеговића у дуелу с Јавором, фото: Дневник

Иако је из редова Новосађана отишао сада већ давних дана, навијачи “старе даме” нису заборавили чаролију коју им је приредио 2. августа 2015. године, када је постигао незабораван гол у сусрету с Јавором.

Присетимо се: играо се 75. минут, Воша је водила 1:0, када је с десне стране центаршут у срце казненог простора Ивањичана упутио Иван Лакићевић. Тамо је био Ожеговић, који је начинио корак-два од гола Јавора, винуо се и на невероватној висини лопту захватио “маказицама”. Све је било идеално и прелепо у тој акцији, јер је Огњен направио акцију и акробацију за анале и перфектним ударцем преко главе “скинуо паучину” из самог горњег десног угла противничког гола. Дуготрајни аплауз, праве овације око 2.500 гледалаца на “Карађорђу”, били су доказ да су посетиоци присуствовали стварању истинског фудбалског ремек-дела.

Е, управо тај погодак Огњена Ожеговића, потпуно очекивано, навијачи су пре неколико дана прогласили за најлепши када је Војводина у питању и то у читавој протеклој десенији.

- Чуо сам за ту вест и заиста ми је изузетно драго и лепо када се сетим тог тренутка - рекао је за “Дневник” Огњен Ожеговић, којег смо “уловили” на терапији у Дармштату, за који наступа у немачкој Цвајти. - Он је наишао у периоду када је Војводина имала одличну екипу и још бољу атмосферу у клубу и када смо, генерално, играли веома добро. Волим да се присетим тог гола, често с пријатељима о њему разговарам, јер лепши у досадашњој каријери нисам постигао. Погодак, ма како то другима да изгледа, није био плод случајности, јер волим “маказицама” да шутирам ка мрежама ривала и често увежбавам тај ударац и на тренинзима.


С породицом у Немачкој

Огњен Ожеговић има пуних 25 година и у Немачкој се налази заједно са ћеркицом Валеријом (девет месеци) и супругом Сањом.

- Много је лакше када су ваши најближи с вама и имам њихову пуну подршку која ми значи. Печалбарски дани пролазе ми много лепше и садржајније - нагласио је Огњен.


Непосредно пре тога, Новосађани су прегазили и Сампдорију у Торину, а и тада сте били двоструки стрелац?

- На утакмицу у Торино отишли смо са жељом да не изгубимо с више од два гола разлике, али нас је домаћин потценио. То му се жестоко осветило, јер играли су момци јако добро, а ја сам у Нови Сад стигао пред сам крај прелазног рока и брзо се уклопио у тим. Били смо пуни самопоуздања и тај резултат сигурно ће остати записан у историји српског клупског фудбала. И у Торину сам постигао два гола, па је овај из дуела с Јавором био само логична последица сигурности коју сам у игри осећао. Зато сам се, уосталом, усудио да покушам да “маказицама” шутирам ка голу и у томе сам успео.

Огњен је у Новом Саду провео осам месеци, а онда је отишао у Кину, па играо у Чукаричком и Партизану, као и у руском Арсеналу из Туле. По повратку у црно-бели дрес нисте се дуго задржали у Београду, већ сте прешли у редове Дармштата. Како вам сада иде, с обзиром на то да улазите у најбоље фудбалске године?

- Немачки фудбал је другачији и физички много захтевнији и потребно је одређено време да се човек на њега адаптира. Од када сам стигао у Цвајту, нисам играо пуно, јер сам често био повређен, а и сада је такав случај. Екипе су прилично уједначене и кажу ми саиграчи да играње у овом степену често уме да буде и захтевније од играња у Бундес лиги. Тренутно се налазимо на 12. месту на табели, али победа или две умеју често да драстично измене ситуацију и да неки тим практично у тренутку одскочи. Лично, трудим се да се опоравим од повреде адуктора и верујем да ћу почети да пружам боље партије, баш попут оних из Војводине и Партизана.

Навијачи Воше вас очигледно памте по голу који сте постигли против Јавора, имате ли шта њима да поручите?

- Драго ми је што се сећају тог и осталих голова које сам постигао за новосадски тим и, ко зна, можда се једног дана поново сретнемо. Пратим игре Воше, видим да добро стоји у првенству, а често се чујем и с појединим људима из управе клуба. С тренером Лалатовићем радио сам неколико пута и знам да је реч о одличном стручњаку. Испричамо се увек када се сретнемо, разменимо искуства и није искључено то да једног дана поново сарађујемо у неком новом клубу - додао је Огњен Ожеговић.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести